Dobry den, ahoj,
Mam zelvu zelenavou. Stari 3 roky. Cca pred mesicem mi zelva prestala zrat. Ocicka v poradku, krunyr v poradku, aktivni je, vylucuje, ale nezere. Zasel jsem na veterinu, zkusily se antibiotika a pote vitaminy. Nic z toho nepomohlo. Rikal jsem si jestli nechce zimovat, ale je aktivni i kdyz se ji zhasnou svetla v terarku. Doted nikdy nezimovala.
Prosim o vase rady a zkusenosti.
Diky
David
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Nezere, pomoc
Re: Nezere, pomoc
Pokud je jinak aktivní zimovat nechce a nepotřebuje. Když nechce žrát je to opravdu problém a většinou zdravotní. Zkuste podávat cokoliv jen aby začala žrát. Například psí granule.....A uvidíte. Když nic nepomůže pak jedině veterinář. Nezapomínejte alespoň 1 x týdně koupat.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
-
- Nováček
Dobrý den, ahoj,
Obracím se zde na forum ještě jednou. U želvičky žádná velká změna, želvina není moc aktivní, očička a krunýř má v pořádku...Podle mě je problém možná někde s vylučováním. Už delší dobu jsem nenašel v teráriu žádný trus a žere pouze minimálně. Nemůže být problém někde v trávicím ústrojí nebo s vylučováním? Máte někdo nějaké zkušenosti?
Obracím se zde na forum ještě jednou. U želvičky žádná velká změna, želvina není moc aktivní, očička a krunýř má v pořádku...Podle mě je problém možná někde s vylučováním. Už delší dobu jsem nenašel v teráriu žádný trus a žere pouze minimálně. Nemůže být problém někde v trávicím ústrojí nebo s vylučováním? Máte někdo nějaké zkušenosti?
Pokud by byl akutní problém v trávicím nebo vylučovacím ústrojí, tak by žela za tu dobu již nežila. Chronický problém je možný, ale nebývá to často. Jaké jsou chovné podmínky?
-
- Nováček
Podminky ma troufam si rict naprumerne. Terarko 120x60. Cast kameni kde je chladneji, mezi tim miska s vodou a vedle na zradlo, druha cast mix od p. Junka a doplneno i o kuru. Domecek, par kamenu. Svetlo na vyhrivani ve vysce 65 cm a vedle Exo Terra Reptile UVB150 25W. Vyska cca o 5 cm vetsi nez vyhrevka.
To jsou sice pěkné informace, ale pro řešení problému naprosto zbytečné a nepodstatné. Potřebujeme vědět minimálně způsob chovu za posledních 6 měsíců a to hlavně teplotní a vlhkostní, a samozřejmě současný stav.....Pak možná se dá něco řešit 

Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/