Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Nezere, pomoc

Snažíme se všichni pomoci
Odpovědět
vlcekdavid
Nováček

Nezere, pomoc

Příspěvek od vlcekdavid » úte 30. led 2018 9:25:44

Dobry den, ahoj,

Mam zelvu zelenavou. Stari 3 roky. Cca pred mesicem mi zelva prestala zrat. Ocicka v poradku, krunyr v poradku, aktivni je, vylucuje, ale nezere. Zasel jsem na veterinu, zkusily se antibiotika a pote vitaminy. Nic z toho nepomohlo. Rikal jsem si jestli nechce zimovat, ale je aktivni i kdyz se ji zhasnou svetla v terarku. Doted nikdy nezimovala.

Prosim o vase rady a zkusenosti.

Diky

David

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nezere, pomoc

Příspěvek od euzelva » úte 30. led 2018 9:51:14

Pokud je jinak aktivní zimovat nechce a nepotřebuje. Když nechce žrát je to opravdu problém a většinou zdravotní. Zkuste podávat cokoliv jen aby začala žrát. Například psí granule.....A uvidíte. Když nic nepomůže pak jedině veterinář. Nezapomínejte alespoň 1 x týdně koupat.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

vlcekdavid
Nováček

Příspěvek od vlcekdavid » pát 27. dub 2018 8:56:16

Dobrý den, ahoj,

Obracím se zde na forum ještě jednou. U želvičky žádná velká změna, želvina není moc aktivní, očička a krunýř má v pořádku...Podle mě je problém možná někde s vylučováním. Už delší dobu jsem nenašel v teráriu žádný trus a žere pouze minimálně. Nemůže být problém někde v trávicím ústrojí nebo s vylučováním? Máte někdo nějaké zkušenosti?

Mirek
Víc než Želva

Příspěvek od Mirek » pát 27. dub 2018 12:41:07

Pokud by byl akutní problém v trávicím nebo vylučovacím ústrojí, tak by žela za tu dobu již nežila. Chronický problém je možný, ale nebývá to často. Jaké jsou chovné podmínky?

vlcekdavid
Nováček

Příspěvek od vlcekdavid » pát 27. dub 2018 19:40:21

Podminky ma troufam si rict naprumerne. Terarko 120x60. Cast kameni kde je chladneji, mezi tim miska s vodou a vedle na zradlo, druha cast mix od p. Junka a doplneno i o kuru. Domecek, par kamenu. Svetlo na vyhrivani ve vysce 65 cm a vedle Exo Terra Reptile UVB150 25W. Vyska cca o 5 cm vetsi nez vyhrevka.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » sob 28. dub 2018 8:54:55

To jsou sice pěkné informace, ale pro řešení problému naprosto zbytečné a nepodstatné. Potřebujeme vědět minimálně způsob chovu za posledních 6 měsíců a to hlavně teplotní a vlhkostní, a samozřejmě současný stav.....Pak možná se dá něco řešit :oops:
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět