Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Velká vedra
Velká vedra
Prosím, nejsem si jistá, proto se raději přeptám, teď ČHMÚ hlásí velká vedra na víkend, pro naši oblast ve stínu 36st. Mám raději dát želvu dovnitř do terária jen s denním světlem a nebo nechat venku. Nerada bych o ni přišla. Boudu má izolovanou 1cm polystyrenem, stín ve výběhu má na různých místech. Převrátit by se teoreticky nikde neměla, v domku má o 5cm míň, než venku na střeše...tzn. na slunci bylo na střeše úkrytu 45-50st. ve stínu 35 a uvnitř boudy třeba 30-35st.Děkuji
Re: Velká vedra
Nechat venku, pouze dozorovat, jestli je želva v pořádku a kontrolovat, aby měla dostatek vody v misce.
Nechat venku, samozřejmě opět přibude nehod, úhynů....ale to u všech živých tvorů, když jsou chovné podmínky stížené. Ale já nedělám žádné opatření. kam se hrabeme s teplotami např. na Řecko;)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Já jsem celý den v práci, takže snad bude zodpovědná a ohlida se sama a nebude dělat blbosti, aby se převrátila. Nerada bych o ni prisla.
-
- Matador
využiji tohoto tématu,týká se to vyšších teplot.
kvůli vyčištění terárka jsem naše želví mládě roční přesunul do venkovního výběhu připravenýho až na příští rok tak tam je jen jeden domek a stím ze tří ibišků.ve stínu je teď asi 29°C a hned po tom co jsem ho tam přesunul tak si trochu něčeho zobnul a pak hned si zalezl do stínu do trávy a pod pampelišky že sem jej ani nemohl najít a vůbec se nehne z místa,na slunko nechodí se vyhřívat.Je to tím teplem? v terárku měl pod výhřevkou 38°C tak ty teploty zas tak rozdílný nebyly a tam se placatil přímo pod ní.
předpokládám že je to asi normální že je moc teplo tak si zaleze do chladna co najde a odpočívá ale raději se ptám.
díky
kvůli vyčištění terárka jsem naše želví mládě roční přesunul do venkovního výběhu připravenýho až na příští rok tak tam je jen jeden domek a stím ze tří ibišků.ve stínu je teď asi 29°C a hned po tom co jsem ho tam přesunul tak si trochu něčeho zobnul a pak hned si zalezl do stínu do trávy a pod pampelišky že sem jej ani nemohl najít a vůbec se nehne z místa,na slunko nechodí se vyhřívat.Je to tím teplem? v terárku měl pod výhřevkou 38°C tak ty teploty zas tak rozdílný nebyly a tam se placatil přímo pod ní.
předpokládám že je to asi normální že je moc teplo tak si zaleze do chladna co najde a odpočívá ale raději se ptám.
díky
Je to normální, želvy se nahřívají na přímém slunci jen ráno, popř. ještě večer, jinak jsoe zbytek dne ve stnínu nebo polostínu
-
- Matador
super díky já měl jen strach že se zahrabal tah pod pampelišky že sem ho ani najít nemohl a půl dne se ani nehl i když už měl potom k večeru přes půl výběhu stín tak tam byl stále zalezlej...po návratu do terárka běhal jak závodník sem tam jak kdyby tam v životě nebyl