Mám roční želvu ve výběhu na jižní stranu od zhruba půli května a většinou jsem tu četla, že k večeru ještě chytají želvy poslední sluníčko a ta moje už v 5 hodin, někdy i dřív v domku chrápe...a vylézá tak kolem 8ranní. Chodí vám taky tak želvy brzo do domečku?
Další věc je normální váhový přírustek...je v normě, když na konci dubna měla 32g a teď má jen 36g?Kolik se počítá g za rok pro zdravého jedince(samozřejmě průměr)....asi bude velikostně po menších rodičích.
Děkuji
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Kdy Vám večer zalézají do domků t.hermanii
Re: Kdy Vám večer zalézají do domků t.hermanii
Jak kdy, někdy jsou venku ještě pozdě odpoledne, jindy už v 5 hodin spí. Normální váhový přírustek neexistuje a průměrný de facto také ne. Sice se dá sledovat určitá skupina želv, u které se z jejich přírůstků udělá průměr, ale o ničem by to nevypovídalo, protože každá želva je unikátní a má to jinak, a pokud želva nehubne, tak je to dobře. Takže ve vašem případě bych byl naprosto klidný.
Co vidívám za fotky ročních želv, tak máme fakt drobka, dívala jsem se na srovnání pana Junka a tam měl taky velký rozptyl váhy stejně starých mláďat. Když jsem byla u známé, tak měla roční želvy a ty snad hnojí nebo co, byly až 3x větší, zírala jsem jak blázen , raději budu mít menší želvu, to zas jo, ale o tolik? Zřejmě kombinace venkovní výběh x malí rodiče x jen zelené krmení
U želv není vůbec důležitá velikost, ale věk Rozdíly ve velikosti stejně starých jedinců mohou být až o 100%
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Kdo k nám chodí a mají želvu nebo odchovavaji, tak se na tu naší dívají jak na nějakou zdechlinku. Viděla jsem u nich roční želvy a jak říkáte, ten rozdíl byl více jak 100%. Já jsem rada, chtěla jsem od vas menší želvu. Jen mě udivily ty strašně velké želvy, asi jsou zravejsi.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/