Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Želva odmítá potravu

Jíme a krmíme a to hlavně zdravě
Odpovědět
Pavlína
Nováček

Želva odmítá potravu

Příspěvek od Pavlína » ned 06. črc 2014 23:23:17

Dobrý den,
mám želvu čtyřprstou už 17 let a nyní mi její chování dělá starosti. Želva se chová úplně normálně, je čilá a aktivní, ale nežere už skoro dva týdny. Navíc jsem ji během let asi tolik rozmazlila, že chce už pouze okurku, rajčata, listy pampelišky a meloun. Snažím se jí dávat pestrou stravu a hlavně vápník, ale vše ostaní kromě zmíněného odmítá. Jak docílit toho, aby jedla pestreji a momentálně hlavně, aby vůbec něco jedla? Myslím si, že musí mít i neodstatek vápníku, zkoušela jsem sépiovou kost i skořápky vajec, ulit má spoutu venku, ale nic nechce. Přes léto je ve venkovním výběhu, jinak doma v teráriu. Děkuji za odpověď.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Želva odmítá potravu

Příspěvek od euzelva » pon 07. črc 2014 7:30:41

No to je většinou problém a pomůže pouze hladovka a to důsledná nebo pozvolná změna stravy také samozřejmě bez nějakých kompromisů. Až na tu pampelišku je skladba stravy docela hrozná pro suchozemskou želvu. Když nejí vůbec a to ani jídlo co má ráda je na dohled nějaký zdravotní problém. Můžete zkusit granule ty jim většinou chutnají, ale pokud bude její stav nechutenství pokračovat čeká Vás veterinář, protože pokud to necháte zajít hodně daleko, pak už jim většinou nic nepomůže.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Pavlína
Nováček

Re: Želva odmítá potravu

Příspěvek od Pavlína » pon 07. črc 2014 10:49:44

Vím, že strava není ideální, ale je to to jediné, co v poslední době jedla. Granule jsem zkoušela, i více druhů, také je odmítá. Hladovku už jsem zkoušela, ale asi jsem nebyla dost důsledná, protože jsme ničeho nedosáhla. Pokud bude její nechutenství pokračovat, navštívím veterináře. Děkuji za Váš názor.

Odpovědět