Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

chovanie 2 mladat

Co se jinam nevešlo
Odpovědět
Lucina
Matador

chovanie 2 mladat

Příspěvek od Lucina » stř 20. kvě 2015 16:54:58

Dobry den mam otazku, ak by som si chcela kupit dalsiu korytnacku asi rocnu, ako ma teraz ta moja, mam nejaku zaruku, ze ked su spolu od malinka, nebudu sa v dospelosti "bit", kusat(samec+samec), obtazovat (samec+samica) ? Lebo ono je to vlastne risk ked si kupite dve korytnacky malinke a musite cakat tych 6rokov(?) kym vobec zistite co su za pohlavie, ci vobec mozu byt spolu v jednom terariu, ked dvaja samci by si asi nerozumeli, alebo by sa samec chcel stale parit a obtazoval by samicku..Len ma zaujima, co vlastne potom ked vyrastu a nebudu moct byt spolu, to nieje ina moznost ako kupit dalsie terarko, potreby vsetky atd. ? A to vlastne prejavuju tie napr. "bitky" uz ako take male korytnacky, alebo az ked vyrastu?
Dakujem za odpoved

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: chovanie 2 mladat

Příspěvek od euzelva » stř 20. kvě 2015 22:07:37

Záruku nemáte žádnou, a je to pouze o jedincích a kombinaci pohlaví. Tak jako u lidí i želvy bývají agresivní, flákači...... ;)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Lucina
Matador

Příspěvek od Lucina » sob 23. kvě 2015 12:58:43

To mi je jasne, ze kazda je ina, niecim vynimocna:) .. Len mam ztoho trosku strach, ak by sa korky nezniesli, co stou druhou, dve terarka neprihadzaju do uvahy u nas doma :? ono by to chcelo nejaku skusobnu dobu ale tyzden ako by sa spravali ksebe..no nic, este si to rozmyslim

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » sob 23. kvě 2015 16:28:04

Kdyby všichni chovatelé takto přemýšleli, tak by žádné mláďata nebyli. Je naprosto běžné a normální chovat želvy ve skupinách

Lucina
Matador

Příspěvek od Lucina » ned 11. říj 2015 18:00:56

Dobry den, vraciam sa k tejto teme, lebo sa pomaly blizi datum ku kúpe druhej zelvicky :)
Dnes som nahodou nasla na internete video, kde bol popis "mesacne testudo hermanni" co ma ale prekvapilo, na video boli dve male korky a ta jedna stale vyliezala na druhu a otvarala pusu presne ako pri pareni, teda to bol pravdepodobne parik :D Vobec som netusila, ze sa korky pokusaju o parenie takto skoro? A toto je aj jedna z veci, ktorej sa bojim, co ak bude jedna korka stale takto obtazovat tu druhu? Viem, ze ani ja, ani vy ani nikto nemozme vedet, ako sa k sebe budu chovat, len ma zaujima, ci sa naozaj iba mesacny samcekovia takto spravaju? :)

Mirek
Víc než Želva

Příspěvek od Mirek » ned 11. říj 2015 18:41:23

Chovají, moje želvy, dnes mohu s jistotou říci, že oba samci, to dělali a vzájemně :)

Lucina
Matador

Příspěvek od Lucina » ned 11. říj 2015 21:31:29

Hah, to je sranda snimi :lol: Som uz naozaj zvedava ake to bude s tymi mojimi

Lucina
Matador

Příspěvek od Lucina » ned 25. říj 2015 14:36:30

Taaak, sa tesim, uz mame doma dalsieho clena rodinky :) Samozrejme mam hned par otazok :D Napriklad to, aky je medzi nimi velkostny rozdiel, a to su presne tak isto stare, jeden rok. Ale to je individualne, tak snad ju ten nas maly drobcek zachvilu dozenie. Co ma vsak prekvapilo, nova korka prechodila akvarko, listov sa ani nedotkla ale hned ako nasla vodu isla pit. A nasa mala, ju najprv nejak neregistrovala, no potom ju celu dobu prenasledovala, cuchala a kusala, neviem ci je to dobre :) Stale jej utocila na nohy, sem tam na hlavu a velka sa vobec nebranila, skor spala :) Tak neviem, snad budu kamaratky casom, ale zatial ich mam nehat tak, nech sa kusu, spoznavaju? Malá prave teraz je skovana v domceku a nova stale odpociva pod lampickou. Prikladam fotky:
korky.jpg
kork.jpg

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » ned 25. říj 2015 16:31:59

Menší bude samec ;) Chování, naprosto běžné

Lucina
Matador

Příspěvek od Lucina » ned 25. říj 2015 20:08:50

Jeej, tak my mame asi parik :) vacsia malu uplne ignoruje, akoby ani nebola :) .. Takze sa nemusim bat, ze by si nieco spravili tym kusanim, ked aj velke korky sa kusu a to uz je trosku vacsia pusa :) .. Jedine co ma mrzi, tak nova este stale nejedla, ale to bude asi novym prostredim, vsetkym.. No este nechapem, preco este stale nespi, je 7 hodin, svetla zhasnute 2 hodiny, malá uz davno spi a velka stale chodi po akvarku..zeby to skumala? myslela som, ze zalahne hned ale mozno si nevie najst miesto alebo tak

Lucina
Matador

Příspěvek od Lucina » ned 25. říj 2015 20:21:54

Oprava - prave zaliezla do domceka a spi:) .. Este by som sa Vas rada spytala, ci mate skusenost s takymto vitaminom(?) co kupila mamina ked hladala vapnik, vraj jej toto odporucili. Je tu vapnik a fosfor v pomere 2:1 a zlozenie popol 81% , vapnik 28% a fosfor 10%. Je to v poriadku? A trosku netusim co myslia tym popolom :) Je to takej akoby spinavej bielej farby.
vitami.jpg

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » ned 25. říj 2015 21:43:49

Netuším a těmto multivitaminovým věcem se já vyhýbám :o Vápník nejlepší možné kvality seženete u mě v e-shopu ;) http://euzelva.cz/mineralni-doplnky-stravy Výhodou je, že na rozdíl od jiných přípravků ji tímto předávkovat nemůžete.

Odpovědět