Ahoj,
chtěl jsem se zeptat, jestli jsou granule nezbytným doplňkem stravy. Naší pardálku krmíme hlavně tedy teď čínským zelím + jednou do měsíce třeba hrozen vína nebo někdy i okurku. Nyní dostala i polníček. Vše sypu nadrcenou sépiovou kostí se skořápky + sépiovku malé kousky má v terárku a sama si je někdy okusuje.
Granule máme dva druhy a ať je namočím nebo je podám suché, tak si jích ani nevšimne. Projde kolem nich, občas k nim čichne, ale vůbec je nežere, přitom chovatel od kterého želvičku máme říkal, že je na granule zvyklá a naučená. A máme jeden druh granulí přímo od něj, tak nevím, jestli je rozmlsaná jen tím čínským zelím.
Ještě jsem se chtěl zeptat ohledně sena. Zkoušel jsem jí ho nastříhat na malé kousky a nemělo to žádný úspěch. Jinak má seno v úkrytu do kterého se zahrabává a občas jí vidím, že kouše celé to dlouhé seno a snaží se ho do sebe nasoukat, jenže ho nepřekousne a pak má x cm v sobě, když jí ho občas vytáhnu z tlamičky. Nevadí to, že do sebe rve takhle dlouhé kusy?
Díky za odpovědi
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Pardálka a granule
Re: Pardálka a granule
Granule nejsou nezbytným doplňkem, takže jí je dávat nemusíte a seno by jí ublížit nemělo.