Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Pardálka a granule

Jíme a krmíme a to hlavně zdravě
Odpovědět
Luke
Nováček

Pardálka a granule

Příspěvek od Luke » pát 27. úno 2015 11:30:07

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat, jestli jsou granule nezbytným doplňkem stravy. Naší pardálku krmíme hlavně tedy teď čínským zelím + jednou do měsíce třeba hrozen vína nebo někdy i okurku. Nyní dostala i polníček. Vše sypu nadrcenou sépiovou kostí se skořápky + sépiovku malé kousky má v terárku a sama si je někdy okusuje.

Granule máme dva druhy a ať je namočím nebo je podám suché, tak si jích ani nevšimne. Projde kolem nich, občas k nim čichne, ale vůbec je nežere, přitom chovatel od kterého želvičku máme říkal, že je na granule zvyklá a naučená. A máme jeden druh granulí přímo od něj, tak nevím, jestli je rozmlsaná jen tím čínským zelím. :roll:

Ještě jsem se chtěl zeptat ohledně sena. Zkoušel jsem jí ho nastříhat na malé kousky a nemělo to žádný úspěch. Jinak má seno v úkrytu do kterého se zahrabává a občas jí vidím, že kouše celé to dlouhé seno a snaží se ho do sebe nasoukat, jenže ho nepřekousne a pak má x cm v sobě, když jí ho občas vytáhnu z tlamičky. Nevadí to, že do sebe rve takhle dlouhé kusy?

Díky za odpovědi

Mirek
Víc než Želva

Re: Pardálka a granule

Příspěvek od Mirek » pát 27. úno 2015 18:13:13

Granule nejsou nezbytným doplňkem, takže jí je dávat nemusíte a seno by jí ublížit nemělo.

Odpovědět