Dobrý den,
prosím o radu. Je to týden, co jsme dostali malou stepni želvičku. Venkovní výběh zatím nemáme, tak je v teráriu. Terárko jsme dali půl kamínky a půl substrát podle návodu od pana Junka - za ten moc dekuji Substrátu jsme jí dali opravdu vrstvu, aby si mohla hrabat. Již tretí den se zahrabe, není vůbec k najítí a nevylézá. Kdyz jsem ji ráno vyhrabala, aby se najedla, snedla 2 lístky pampelišky a hned se opet zahrabala a opet bez pohybu. Tak me napadlo po přečtení všech článků, že na želvičku došlo období odpočinku. Mám ji nechat zahrabanou, nevyhrabávat, nebudit? Uplumit vsechna svetla a jen rosit substrát? Jak dlouho ji mám takto nechat-6týdnů a pak probudit?
Moc Vám děkuji za konzultaci.
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Zahrabana mala želvička, nevylézá
-
- Nováček
Re: Zahrabana mala želvička, nevylézá
Po koupi je nejdůležitější přesně navázat na podmínky u předchozího majitele. Želva se takto může chovat z mnoha důvodů - stresová reakce na velkou změnu v podmínkách a prostředí, nevyhovující podmínky, zdravotní problém... Pokud došlo k navázaí na předchozí podmínky, zkontroloval bych současně nastavené podmínky, zdali jsou vyhovující.