Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Zkusit je zazimovat?
Zkusit je zazimovat?
Dobrý den pane Junek, prosím, mám na Vás dotaz. Jsem bezradná. Máme 10 let dvě želvy zelenavé. Přes léto je dávám ven do venkovního výběhu a cca v polovině září je přenáším do vnitřního terária, které má manžel v kanceláři. Je pravda, jak želvy rostly, že by mohlo být větší - rozměry jsou 90 x 46 x 47. V úterý jsem je přesunula už dovnitř, ale pořád přemítám, zda je nemám zkusit "zazimovat". Nevím, zda je to dobrý nápad, když jsem to nikdy nedělala a nejsou na to zvyklé a taky už jsem je přendala dovnitř... Prosím, poradíte mně? Moc moc děkuji za odpověď.
Re: Zkusit je zazimovat?
Odpověď na otázku zimovat/nezimovat chovatel nemůže nechat na poslední chvíli, to rozhodnutí by mělo padnout již v létě. Samozřejmě od této doby lze kdykoliv vycouvat (např. kvůli špatné kondici) a nezimovat. V každém případě je to ale čas, během kterého sledujete kondici želva sama se připravujete na zimování (znalostmi i po technické stránce). Ve Vašem případe, pokud jsou již navíc želvy doma, bych od toho upustil a zvážil to příští rok.