Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Sépiová kost
-
- Nováček
Sépiová kost
Zdravím. Mám takový laický dotaz.... nahradí Sépiová kost , třeba nějakým způsobem nadrcená, potřebné množství vápníku stejně jako nabízený Vápník pro želvy CaCO3 ??? Chtěl jsem ho koupit u nás ve zverimexu a pán mě řekl, ať si koupím sepiovky a zpracuju.....nevěděl jsem co odpovědět ??? Díky za info!
Re: Sépiová kost
Ne zcela, sépiové kosti nemají vhodný poměr vápníku k fosforu. Některé želvy ji ale rády okusují, tak je to dobré alespoň na obrušování zobáku.
-
- Nováček
Myslel jsem si to....Díky a jdu objednat. A kost jim opravdu chutná ....
-
- Nováček
Objednávám u vás vápník a chci se zeptat co mám ještě k dobrým podmínkám chovu koupit za doplňky stravy? Mám dvě Hermanky 3 a 1 rok... spolu, jsou v pohodě. S dalšími doplňky stravy nemám zkušenost. Díky za info...
Já osobně jiné vitamínové doplňky nepoužívám, ale želvy mohou trpět občas na hypovitaminózu A, tedy můžute používat nějaký přípravek s obsasem vit. A. Bývají tam obsažené ještě vit. D (vyhdnout se přípravkům, typicky vit. D v kapkách, kde je vitamínu D tolik, že želvu pohodlně předávkujete), stopové prvky...
Vedle vápníku je přes zimní období vhodné občas použít Reptivite. Přeci jen to období kdy strava je chudá na vše.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/