Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jaké rostliny jsou nejvhodnější do terária? Umělé/živé (u živých prosím o název).
Děkuji za odpověď
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Rostliny do terária
Re: Rostliny do terária
Můžete tam dát oboje, ale pokud chcete, aby Vám tam vydržely, tak umělé. Živé nevydrží moc dlouho, jelikož je želvy sní a rozšlapou.
Živé moc dlouho v teráriu nevydrží.
Jestli tam date tu živou rostlinu tak na místo kde želvy nedosáhnou. Pak vám tam vydrží
Jestli tam date tu živou rostlinu tak na místo kde želvy nedosáhnou. Pak vám tam vydrží
A jaký konkrétní druh živé rostliny? Jen kdyby si želva zobla, tak ať jí to neublíží
Já používám pouze plastové rychlé na údržbu, dobře vypadají a želvy nezajímají Z rostlin moc nevím. ale zkoušel jsem sukulenty, pampelišku....a v ničem jsem neuspěl Každopádně by na to želva neměla dosáhnout a pak je jedno jestli je to jedlé nebo ne. V případě, že to bude mít na dosah platí určitě nejedovaté rostliny a hlavně chemicky nehnojené
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Ibišek, pampelišky, jitrocel, rybíz, fíkus, jahodník... Ty poslední 3 se ale spíše hodí do venkovních výběhů.
Jinak na přežití mají naději pouze fíkus a rybíz, pokud jsou vzrostlejší, protože želva neohlodá celou rostlinu (dosáhne pouze na spodek) a nemůže ji rozválcovat...
Jinak na přežití mají naději pouze fíkus a rybíz, pokud jsou vzrostlejší, protože želva neohlodá celou rostlinu (dosáhne pouze na spodek) a nemůže ji rozválcovat...