Dobrý den, máme v bytě 4 letého samečka želvy zelenavé, je velice vitální.
Co mě ovšem trápí je, že ho máme volně v bytě a v posledím čtvrt roce nás začal kousat do noh....napadlo mě, jestli by mu nepomohla v odnaučení kousání třeba přítomnost další želvy. Nebo jaký na to máte názor? Do rodiny nám přibude miminko a nerada bych, aby musel být želvák najednou zavřený jen v terariu.
Ještě ohledně nového přírustku- můžeme k němu dát i mláďátko želvy zelenavé nebo raději mám shánět želvu obdobného stáří jako je on, u které už bude jisté, že se jedná o samičku?
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
kousající želva
Re: kousající želva
Tak je to samec, tudíž je jeho chování normální. Další želva pravděpodobně nepomůže, protože půjde po tom, co se hýbe a je zrovna v dosahu. Terárium nebo lépe želví stůl není pro želvu mučením, právě naopak si myslím, že by mu to prospělo, protože na podlaze 100% nemá zajištěny vhodné chovné podmínky.
Dobrý den,Mirek píše: ↑stř 30. zář 2015 21:13:18Tak je to samec, tudíž je jeho chování normální. Další želva pravděpodobně nepomůže, protože půjde po tom, co se hýbe a je zrovna v dosahu. Terárium nebo lépe želví stůl není pro želvu mučením, právě naopak si myslím, že by mu to prospělo, protože na podlaze 100% nemá zajištěny vhodné chovné podmínky.
máme obdobný problém, náš želvák ochočený, vždycky jsme si ho brali na ruku a bez problému, max reagoval na nalakované nehty od přítelkyně. Teď když ho vytáhneme z terárka,když škrábe, tak nás automaticky kouše do ruky, nebo kdekoliv může...Tohle je normální chování a už to tak bude pořád? Nejde s tím nic udělat? Je to samec a má cca 3 roky.
Na to je jednoduchá odpověď. Váš samec dospívá a k tomu je tady jaro. Toto chování je pro samce normální a pravděpodobně už mu zůstane.
Dobrý den,
máme doma také želvu - samice, 9let. Když ji pustíme po domě, občas najde partnera a kouše ho do nohy. Mě to nedělá . Myslíte, že ji něco na něm vadí? Mě to přijde úsměvné, jemu zas tak ne
Děkuji
máme doma také želvu - samice, 9let. Když ji pustíme po domě, občas najde partnera a kouše ho do nohy. Mě to nedělá . Myslíte, že ji něco na něm vadí? Mě to přijde úsměvné, jemu zas tak ne
Děkuji
No to ví jenom ta želva a asi se to nedovíte.