Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Kychani u zelvy?

Snažíme se všichni pomoci
Odpovědět
Klarka
Nováček

Kychani u zelvy?

Příspěvek od Klarka » sob 28. črc 2018 23:32:30

Dobry den,potrebuju se zeptat jestli je tohle u zelvicek normalni. Ten zvuk je cim dal castejsi. Moc neji,je mene aktivni. Vyhrabala si dulek a tam odpociva. Jen me znervoznuje to "kychani nebo piskani". Prikladam odkaz na video http://leteckaposta.cz/669485649.
Mam se strachovat nebo pockat?

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kychani u zelvy?

Příspěvek od euzelva » ned 29. črc 2018 10:29:40

Běžné to tedy není, jinak dále to takto nelze posoudit. Dle vzhledu želvy soudím, že jde o import a pokud se to dá vůbec posoudit, tak ani chovné podmínky nebudou ideální a to soudím podle toho jak vypadá vizuálně krunýř, ale třeba se pletu. Každopádně pokud se to zhoršuje vyhledat veterináře. Může jít o alergii na substrát a prašné prostředí.......
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Klarka
Nováček

Příspěvek od Klarka » ned 29. črc 2018 10:35:52

O import? Tomu nerozumim. Mam ji asi tyden. Davala jsem ji ven do vybehu pres den a na noc brala domu. Terarium zarizuji protoze jsem ji dostala necekane. Takze byla kazdy den venku. Dnes asi zadneho veterinare nesezenu. Substrat jsem koupila primo pro zelvy a je smichany s piskem.

Mirek
Víc než Želva

Příspěvek od Mirek » ned 29. črc 2018 14:19:22

Jedná se o želvu stepní, která není chráněná CITES, a tudíž k jejímu legálnímu nabytí postačuje doklad nebo kupní smlouva. Toho se hodně využívá a právě tyto želvy jsou často importovány z přírody a prodávány. Pokud se jedná o želvu ze zverimexu nebo nějaké velké společnosti zabývající se prodejem různých zvířat, tak to jsou s největší pravděpodobností zvířata importovaná. A s importovanými zvířaty je vždycky problém - adaptace, nemoci, paraziti...

Klarka
Nováček

Příspěvek od Klarka » ned 29. črc 2018 19:24:55

Zelva byla kupovana na fauna trzich v OV. Potrebovala jsem vedet kdy uz s ni opravdu musim na veto nebo jestli par dni pockat. Nebo cim ji dat dohromady. Bohuzel jsem ji dostala takovou jaka je,ale na tom nic nemeni to,ze ji chci pomoct. Prosim...jak poznam ze je cas vyhledat veterinare. Nechci do ni zbytecne neco pichat pokud to neni nezbytne nutne. Dnes uz lezla a neco malinko snedla,ale kychani neprestalo. Nevim kam jinam se obratit o radu.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » ned 29. črc 2018 20:08:40

Takže import, a s tím jsou právě spojené problémy jak popisuje Mirek. Nelze jednoznačně říci jak Vám pomoci, neboť určitě neznáte historii chovu která je zásadní a důležitá pro následný chov. Prostě s ní zajděte co nejdříve k veterináři, je potřeba aby ji někdo viděl. Čekáním pouze riskujete, že se to zhorší a želva uhyne. Jinak běžná denní teplota v chladné části je dostačující 25 - 27°stupňů, ale jak to měla předtím nikdo neví....
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Klarka
Nováček

Příspěvek od Klarka » ned 29. črc 2018 21:04:16

Zajdu na veto. Doufam ze nas veterinar si s ni poradi. Nahodou nevite o nekom v okoli Melniku ke komu bych treba mohla jit... Jinak dekuji za rady.

Odpovědět