Dobrý den, zajímalo by mě, jak probíhá vývoj ve vejci. Bylo by super, kdyby tu někdo doplnil fotografie prosvícených vajec v průběhu celé inkubace. Mám totiž v inkubátoru snůšku, která je teď v 52. dnu inkubace. Když vejce prosvítím zespodu, je celé tmavé - logicky, je tam želva

když vejce prosvítím zboku, je vidět cca, polovina vejce prázdná, doslova bílá, předpokládám, že se jedná o vzduch. Jsem si jistý, že je želva uvnitř živá. Zajímalo by mě, do jaké míry se například zvyšuje poměr vzduchu ve vejci s vývojem, zda např. želva může dýchat už ve vejci. Přijde mi totiž prázdného prostoru ve vejci příliš (může být příčinou nedostatečná vlhkost?). Ale možná zbytečně plaším.
Předpokládám, že nejen želva, ale i každý tvor, líhnoucí se z vejce, vyplní celý jeho prostor, než se vylíhne. Přijde mi proto zvláštní, že moje želvy jsou docela maličké na to, že jsou v období, kdy už se teoreticky můžou líhnout.
Díky za každou odpověď. S inkubací mám minimální zkušenosti, každopádně budu inkubovat dál a uvidíme co z toho bude