Dobrý deň, moja 14 ročná hermannka ma začervenanie na plastrone (fotky sú počas zimovania). Teraz keď je už vo výbehu je začervenanie trocha sýtej farby. Začervenanie ma aj na zadných nohách, na každej nohe ma červenú jednu šupinu zo spodu nohy. Problémy s plastronom ma od jesene 2017. Bola zazimovaná v poriadku s minimálnym úbytkom váhy.
Veterinár mi doporučil bakteriologicke vyšetrenie, ale vo veterinárnom ústave mi povedali,ze nemá zmysel robiť bakterku, lebo podľa nich sa jedna o systémové ochorenie a treba to riešiť antibiotikami. Všetko som riešila aj mailom a posielala som priložené fotografie.
Korytnačka žila do svojich 10rokov v byte, kde behala po podlahe,ma výraznejšiu rachitídu , u mňa je zimovaná a chovaná len vo výbehu.
Ďakujem za rady.
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Červené fľaky na plastrone
Re: Červené fľaky na plastrone
Este doplnim,ze zerie bez problemov. Trus aj uraty v poriadku. Dychanie nestazene,prirodzené,bez piskotu ci inych zvukov. Nemá ziadne vytoky z nosa ani očí.
Na jeseň mala koprologiu negatívnu.
Momentálne je od jary vo vybehu.
Na jeseň mala koprologiu negatívnu.
Momentálne je od jary vo vybehu.
Dle přiložených fotografií nejde o nic podstatného a já osobně pokud se želva chová naprosto v pohodě bych neřešil nic. Je to na Vás, ale ATB a další léčba je krajní řešení a někdy nadělá více škody než užitku. Je to pouze doporučení, ostatní je na Vás. Kdyby to bylo něco vážnějšího je to provázeno nechutenstvím, apatií, hubnutím, výtoky.....
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Ďakujem za odpoveď.
Presne toto mi uz jeden chovateľ hovoril ohľadom tych Atb.
Presne toto mi uz jeden chovateľ hovoril ohľadom tych Atb.