Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
plíseň
plíseň
Teď tu čtu o správné vlhkosti substrátu v teráriu... Zároveň se ale píše, že želva může chytnout plíseň krunýře, kterou je potřeba léčit. Přijde mi, že si to odporuje. Jak mít správnou vlhkost a nechytnout plíseň, nebo z čeho vzniká...
Re: plíseň
Správná vlhkost se nerovná vysoké vlhkosti. Želvy (zvláště mláďata) by měly spát ve vlhkém prostředí, ve dne však vlhkost klesá. Ovšem ani vlhkost neznamená, že želva musí trpět plísní. Stejně jako u plísňových infekcí člověka je to vždy souhra několika okolností - expozice plísni, napadení, vlhkost, oslabená imunita tomu také napomůže...
Dobrý den,
opět se tu přidám k tématu, ještě jsem nezakoupila vlhkoměr, ale snažím se každý večer rosit pro správnou vlhkost a teď jsem si všimla, že u klacíků z venku, které jsem dala do terária je nepatrná plíseň. Je tedy třeba klacky pravděpodně vyhodit, mohla by želva plíseň chytit?
opět se tu přidám k tématu, ještě jsem nezakoupila vlhkoměr, ale snažím se každý večer rosit pro správnou vlhkost a teď jsem si všimla, že u klacíků z venku, které jsem dala do terária je nepatrná plíseň. Je tedy třeba klacky pravděpodně vyhodit, mohla by želva plíseň chytit?
Mohla, záleží na tom, jaká to je plíseň. Každopádně nelze to paušalizovat, že by měla želva chytnout plíseň, pokud se v terárku objeví. Dřevěné klacky po čase začnou plesnivět i mi a želvy s tím problém nemají. Samozřejmě je ale nutné všas je vyhodit.
Dekuji za info