Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Škubání hlavou i nohama
Škubání hlavou i nohama
Dobrý den,
máme želvičku pár dní a nejsem si jistá, jestli je normální, že stále kýve (škube) hlavou i nohama. Jako by při spánku např. škytala, čím se ji nadzvedne hlavička a trhá i nožičkama. Prosím o radu!!
máme želvičku pár dní a nejsem si jistá, jestli je normální, že stále kýve (škube) hlavou i nohama. Jako by při spánku např. škytala, čím se ji nadzvedne hlavička a trhá i nožičkama. Prosím o radu!!
Re: Škubání hlavou i nohama
Pokud to není vyloženě prudké a výrazní škubání, tak bych to neřešil - takovými pohyby si plazi pomáhají ke správnmu dýchání.
Bylo by možné vám poslat video, protože si nejsem jistá, jestli dokážu objektivně posoudit, jestli to je výrazné, nebo ne. Pořád ji pozoruji a trochu, spíš dost, mě znérvozňuje, že nevím, jetli to je v pořádku nebo ne.
Video buď nahrejte na YouTube (či jiné prostředí k tomu určené) a zašlete odkaz, nebo můžete soukromě poslat video jako soubor na e-mail.
Je to zcela běžné chování a nemá cenu to řešit 

Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Dobrý den, je to rok, co jsem si od pana Junka koupila malou želvičku hermanku. Že začátku jsem vše šíleně prožívala a stále sledovala chování želvičky. Dokonce jsem si všimla i jakoby přerývaného dýchání. Přesně to, co popisujete. Nakonec jsem zjistila, že to želvička většinou dělá, když je nervózní, takže rychleji dýchá a jak psall p.Mirek, takto si pomáhá. Myslím, že se nemáte čeho bát a přeju jen samou radost
Martina
Dekuji za vsechny odpovedi.