Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Želva mi usíná v teráriu
Želva mi usíná v teráriu
Moje želva zelenavá (nikdy nezimovaná,mám strach) mi letos začala usínat v teráriu...vyleze vždy jednou za týden,aby se najedla a pak zase hned zaleze. Žádné podmínky ani jídlo jsem teď neměnila, co mám dělat? Na zazimováni je už teď pozdě,ani na to nemám vhodné podmínky v bytě. Prosím poradilte co dělat s takto unavenou želvou? Mám ji nechat takto dál odpočívat?
Děkuji za odpověď
Monika
Děkuji za odpověď
Monika
Re: Želva mi usíná v teráriu
Jaké má nyní podmínky (hlavně teplotní)?
V teráriu je cca 25 stupnu,substrat kokos s piskem vlhceny,sucha cast kameny a kokos hrubý.
A pod výhřevnou lampou? Obecná rada v těchto případech zní snížit teplotu a počkat co bude, případně snižovat až do úplného vypnutí osvětlení. To vše ale za předpokladu, že želva není nemocná.
Souhlas, vše ukazuje na to, že želva potřebuje teplotní odpočinek a nebo naopak má málo teplo. Zásadní pro stanovení doporučení jsou teplotyMirek píše:A pod výhřevnou lampou? Obecná rada v těchto případech zní snížit teplotu a počkat co bude, případně snižovat až do úplného vypnutí osvětlení. To vše ale za předpokladu, že želva není nemocná.

Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
U výhřevné lampy mám prasklou objímku,zítra budu mít opraveno tak naměřím přesné hodnoty. Lampa nesvítí 2 dny, želva zalezla už když lampa svítila.
V teráriu mám momentálně 26 st pod lampou 35 st. Želva je stále schovaná,ale nespí,má otevřené oči.