Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
UVB výbojka TERRASAUR 100W, 160W
UVB výbojka TERRASAUR 100W, 160W
Dobrý den, koupila jsem výbojku UVB výbojka TERRASAUR 160W. Bylo mi řečeno, že stačí svítit jen při koupání 4x týdně 30 min. Co si o tom myslíte? Zatím to tak týden dělám, ale vždycky když je z koupání vracím do želvího stolu jsou jak nastřelení. Litají po stole hlava nehlava, sežerou co se dá. Nejsou přehřátí nebo jsou nadupaní energií?
Re: UVB výbojka TERRASAUR 100W, 160W
Pokud má želví stůl dostatečné rozměry pro svícení touto výbojkou, pak může svítit po celou dobu výhřeevného cyklu - výbojka tedy nahradí i zdroj tepla.
Želvy jsou aktivní, co více si přát
Želvy jsou aktivní, co více si přát
Takže nesvítit jen při koupání? To by bylo asi málo, že? Stůl mám 120cmx110cm. Moc děkuji
V želvím stolu této velikosti bych se nebál nahradit tepelný zdroj UVB výbojkou a poskytovat tak želvám UV po celou dobu světelného cyklu. Netvrdím, že když lampa nebude svítit celý den, je množství poskytnutého UV nedostatečné (ačkoliv 4 x týdně 30 minut je málo. Když už, tak denně 30 - 60 minut), ale stejně ten želví stůl musítě nějak vytápět, takže na elektřině moc neuštetříte...
Po osvícení ožijí pouze proto, že jinak tepelně...strádají a toto je nakopne. Velcí chovatelé tím způsobem šetří energii a náklady. Také Vás nakopne, když v zimním období po 14 dnech sychravého počasí zasvítí konečně sluníčko To, že by to dlouhodobě takto nemělo být vje jasné. Podívejte se do přírody v domovině želv a máte jasno
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/