Dobrý den,
mám možnost koupit si pár hermanek a chtěla bych poprosit zkušenější chovatele o jejich posouzení. Je jim 7 let, měří 15 resp. 20 cm a podle fotky vidím, že mají mírnou rachitidu. Co myslíte, je to v normě, nebo byste si je nekoupili? Moc děkuji za názor(y).
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Posouzení želv
Re: Posouzení želv
Rachitida tam je. Sice to není nic katastrofálního, ale mohla by být i v menší míře. Jestli byh si želvy koupil bych se však rozhodl podle aktuálního posouzení stavu naživo.
Já bych si je koupil ať jsou v jakémkoliv stavu. Ty želvy nemohou za to, že jejich majitel je vůl a rozhodně si zaslouží lepší život. Já před třemi lety koupil v jednom nejmenovaným obchodě želvu zelenavou. Mládě kterému ani specializovaní veterináři nedávali šanci na přežití. Měla zdeformovanou čelist, přiškrcené nohy i hlavu nesvlečenou kůží. Hnisavé výrustky, vypadající jako nádory na hlavě. Želva nežrala, nelezla a měla krunýř jako houbu měkounký. Žádné testy nepřipadali v úvahu, vzhledem k jejímu stavu a velikosti. Nechal jsem na veterině Přez 7000,-. Ale stálo to za to. Želva žije, žere sama a po dvou letech co nepřibrala ani miligram, začala přibírat. Je to zázrak ale díky veterině žije! Tak že jsem pro to, aby jste těm želvám udělala krásný život, který si zaslouží, když už nemůžou mít plnohodnotný život v přírodě.
Tohle je takový malý zázrak, většinou takové případy bohužel končí úhynem.
Podle fotografie lze pouze spekulovat a nezjistíte o jejich zdravotním stavu naprosto nic Musíte je prostě vidět a stav posoudit přímo na místě.
Maximálně to, zda mají či nemají rachitis. Ale je opravdu fotografie aktuální, neupravená....takže jsme opět na začátku.
Maximálně to, zda mají či nemají rachitis. Ale je opravdu fotografie aktuální, neupravená....takže jsme opět na začátku.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/