Pokusim sa opisat cely den zivota korytnacky:)
Vacsinou je hore pred domcekom uz o 6:30 - 7 hod. Svetlo sa jej zapina o 8 hod rannej (denne + UVB + vyhrevne) a vypina o 11hod, nasledne opat zapina o 13hod a vypina o 17hod.
Teplota pod vyhrevnou lampou je okolo 35-38 C, v teplejsej casti 30C, v chladnejsej 27C, vlhkost 70%
Jedlo jej davame o 8 hod, ked sa jej zapina svetlo.
Terarium je rozdelene na tri casti, vacsia cast je lignocel s pieskom, tretina kamienky a zvysna tretina drevena mala stiepka.
Vitaminy nedavame, krmime ju cez leto vylucne lucnou burinou (pupava, datelina, skorocel), obcas jej davame uhorku a mrkvu, taktiez ma velmi rada sepiovu kost
Vodu menime denne, pokial ju pocas dna zaspini, menime castejsie.
Trus mavala pravidelne, kazdy den, pod odcerveni mrlami je uz konzistencia dobra a nezapacha
Vyberame ju von na okupanie raz do tyzdna a nechame trochu pobehat, cca 1 hod, nasledne je v terariu kludna.
Posledne dni odmieta potravu, este uhorku ako tak akceptuje, ale ziadnu zelenu burinu nechce. Pobehuje po terariu hore dole, aj 100x za den a bucha do skla. Nic sme nezmenili v osvetleni alebo strave, navykoch za posledne tyzdne. Po odcerveni bola tyzden uplne v poriadku, denne zjedla tak 100-150g pupavy (ovela vacsia kopa, ako je sama korytnacka

), bola kludna, behala sice po terariu, ale nie popri skle, ale po preliezkach, skriabala sa na domceky atd.....
Vidim, ze obcas zje tie drevene stiepky, vidim ich v truse. Predpokladam, ze jej to pomaha na travenie, pokial to neprezenie a nezapcha ju to.
Nie sme cely den doma, okrem vikendov, mame tam nainstalovanu kameru, takze obcas pozriem cez mobil, co robi.
Nic ine ma nenapada, co by som mohol opisat, pripajam fotku teraria