Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Malý byt

To nejlepší pro naši želvu v domácím prostředí
Odpovědět
Kame-chan
Nováček

Malý byt

Příspěvek od Kame-chan » pon 27. čer 2016 22:30:37

Dobrý den,

odmalička mám moc ráda želvy a vždy jsem si přála mít vlastní a živou (plyšové, na hrnečcích, obrázcích, oblečení, špercích... už mám :D ). Problém je, že žijeme 4 členná rodina v bytě o rozměrech 45 m2 a konkrétně můj pokoj má 6m2. Přesto bych však moc želvu chtěla, i když vím, kolik potřebuje prostoru. Přečetla jsem si zde i na jiných stránkách spoustu informací a mám strach, že by se u mě želvička mohla trápit.
Rozměry jediného prostoru, kam by se mohlo terárium vejít jsou 55*30*33(výška). Je možné chovat mláďe, popř. nejlépe 2 (dočetla jsem se, že mají raději společnost) v tak malém prostoru cca 2 roky? V té době už bych snad měla bydlet ve vlastním, kde bude na velké terárko a nejlépe i výběh brán zřetel, Mám strach hlavně z osvětlení->regulace teploty.

Děkuji za odpověď

Mirek
Víc než Želva

Re: Malý byt

Příspěvek od Mirek » úte 28. čer 2016 13:51:10

Pokud si koupíte letošní mládě, tak by to snad po dobu dvou let i šlo, ale nabízí se píš otázka, jestli se nevyplatí ty dva roky počkat, než budete ve vlastním a tam želvě zařídit vše, včetně výběhu?

Kame-chan
Nováček

Příspěvek od Kame-chan » úte 28. čer 2016 15:56:08

Prvotně chci poděkovat za rychlou odpověď

Ano, samozřejmě, že jsem nad tím přemýšlela, ale čím víc čtu článků, přispěvků od lidí ve skupinách na facebooku, tím víc jsem přesvědčená, že ji chci co nejdřív, čekám už hrozně dlouho :(

Chtěla jsem právě volit letošní mládě želvy zelenavé, nebo vroubené s tím, že jsem zatím našla pouze jednoho chovatele s letošními mláďátky někde u Ústí nad Labem, což je teda z Brna docela štreka, ale nebude-li zbytí, hodlám tuto cestu podstoupit.

Každopádně chci poděkovat za skvělý web plný užitečných přehledných a srozumitelných informaci, velmi ráda jej využiji při snaze vybudovat želvičkám co nejlepší domov

Mirek
Víc než Želva

Příspěvek od Mirek » úte 28. čer 2016 16:27:20

Letošní mláďata ještě nebudou.. Teprve se budou líhnout nebo se právě líhnou a nějakou dobu ještě potrvá, než jim úřad vystaví CITES a Výjimku z obchodní činnosti, takže doporučuji si na malé žalvy ještě chvíli počkat.. Stejně, než všechno zařídítě.. :)

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » úte 28. čer 2016 17:57:01

Otázkou je zda si nepořídit menší poddruh ten má dnes u roční želvy 5 cm. takže želva je malá, alé už odolná s nějakou historií ;)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

jesi
Nováček

Příspěvek od jesi » čtv 21. črc 2016 16:24:00

Dobrý den.
Mám podobný dotaz a tak se přidám abych nezakladala stejně téma. Přemýšlím nad pořízením želvy. Po přečtení některých informací by bych asi volila t.h.h. protože bych chtěla telči co nejmenší. Trestní bych měla na strince 80x35 takže si myslím že tak velikost 80x40 by se vešlo. Zajímalo by mě jak dlouho my může u tohoto druhu vydržet. A jak je to s výškou? Četla jsem tu že ideálně přes 45 cm, avšak terarka tu v nabídce jsou jen 40 cm nebude to ptoblem? A může být jedna želvy sama spokojená? Vzhledem k mým "nezkusenostem" a omezeném prostoru to do začátku vidím na jednu :-)
V úvahu připadá i možnost balkónu který je na západ takže slunce odpolední.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » čtv 21. črc 2016 16:48:53

Terária jsou ideální velikost a to i co se týče výšky, tím pádem nemá cenu spekulovat o ničem jiném. Pro tento poddruh by mělo stačit napořád, ale to řekne čas. Záleží na pohlaví, jak budete krmit, čím .......Balkón je super a jedna želva je v pohodě, s tím bych si nelámal hlavu ;)

jesi
Nováček

Příspěvek od jesi » pát 22. črc 2016 6:55:57

Děkuji to jsem chtěla slyšet :-) a teď otázka kdy by se dali třeba čekat u vás t.h.h. na prodej? :-)

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » sob 23. črc 2016 12:18:03

Menší roční podruh T.h.b mám k dispozici a počítejte dnes s rozměrem do 5 cm max. Z nových odchovů budou všechny želvy cca určitě během září po vystavení dokladů.

Odpovědět