Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Pardálka - nežere, stale spí
-
- Nováček
Pardálka - nežere, stale spí
Dobrý večer, máme 2 měsíce pardálku. Je narozena v lété 2015. Když jsme si želvu pořídili, tak nám moc nejedla, ale přirovnávali jsme to tomu, že je v novém prostředí. Po 14 dnech se nám poměrně rozjedla, ale trochu v jídle vybíravá. Moc nemusí čínské zelí. A teď nám opět přestává jíst. Vždy si jen kousne a od jídla jde pryč. A většinu dne prospí. Želvička má stále stejnou váhu 66g. Terarium máme 80x60x50. K dennímu světlu máme zářivku, pote žárovku UVB a výhřevnou žárovku. Teplotu v teráriu máme pod svétlem vždy kolem 30° a na noc tam mívá kolem 25°. Není denní teplota nízka? A čím popřípadě ji zvýšit?. Nevíte, čim by to mohlo být, že není aktivní?
Re: Pardálka - nežere, stale spí
Tak na to je málo informací, původ želvy, velikost, délka osvitu, použité lampy (typy), vlhkost......
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Dobrý den,
prohlížím diskuze a narazila jsem na tu vaši,která je vlastně podobná mému problému. Je to s želvou lepší? A jestli ano,jaká jste udělali opatření.
Moc by mi to pomohlo,díky Míša.
prohlížím diskuze a narazila jsem na tu vaši,která je vlastně podobná mému problému. Je to s želvou lepší? A jestli ano,jaká jste udělali opatření.
Moc by mi to pomohlo,díky Míša.
-
- Nováček
Zelva je už lepši, koupili jsme silnejsi vyhrevnou zarovku a s jeji aktivitou to je stridave a i s potravou. Myslim si, ze je to lepsi, jelikoz zacala pribyvat.
U želv je důležité se "trefit" do teplot a jejich zdravotní stav. V první řadě pokud je z importů je vyšetřenbí na parazita. A pak již to je chovatelská pohoda U pardálek nezapomínat, že jde o Africký druh a ty potřebují "zatopit"
Já jsem tu dnes poprvé,čekám na odpověď ve svém příspěvku. Tak zkusím ještě Vás ! Kolik máte stupňů pod vvýhřevkou? Já jsem ze 40 st.musela snížit na radu chovatele na 35 st. a teda žádná sláva. Žere málo a dneska třeba vůbec . Mám doma tři psy,dvě děti a kvůli želvě asi skončím na psychině !
Nevím proč dotaz vkládáte na dvě místa, ale dobrá dnes Vám to prominu, ale zahlcovat zbytečně diskuze se nedělá Teploty nejsou dané okamžikem, ale historií chovu. Takže musíte vědět jak to měla nastavené a chovatel by to vědět měl. Od toho se odráží vše, co pro jednu je moc, pro druhou málo
Omlouvám se,prostě jsem tu poprvé a děkuji!
-
- Nováček
U nas zelva ma v terarii pod svetlem 35° a na druhy strane chladneji cca 28°. A zelva nam take neji kazdy den. Treba obden ale pribyva, tak snad bude vse v poradku.
Děkuju za odpověď,asi to všechno prostě moc řeším
-
- Nováček
Taky jsme to moc resili a po mnoha precteni ruznych clanku, diskusi sem si rekla ze to chce cas a pokud nebude ji ubivat vaha. Tak ze to je v poradku