Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Zmatek

To nejlepší pro naši želvu v domácím prostředí
Odpovědět
Mija6
Nováček

Zmatek

Příspěvek od Mija6 » úte 24. kvě 2016 18:01:07

Dobrý den,
vaše stránky jsem pročetla křížem krážem,vše jasné a detailně popsané,moc se mi líbí. Jsem úplný začátečník! Od chovatele jsme koupili mládě želvy pardálí(nyní 6.měsíců staré). Je v akváriu 80cmx40cmx30cm,v prosvětleném dětském pokoji. Svítíme od 8h-18h UVB Reptile 150 13W a žárovkou 35W(2h svítí,1h vypnuto),substrát lignocel s pískem studená část(na noc rosíme),dřevěné chipsy v teplé části,pod výhřevkou 35 stupňů. Po zakoupení želvy bylo vše ok,žrala,zahrabávala se atd. Cca po 2 týdnech přestala a byla spíše zalezlá. Volala jsem paní chovatelce a ta doporučila teploty ze 40 st.(Tak jsme měli nastaveno od začátku) snížit na 35 st. Nicméně,želva je spíš línější než na začátku,žere až kolem 17h odpoledne a příjde mi,že se budí hlavně ruchem v pokoji kdy přicházíme domů a něco málo sní,ne však každý den(pampelišky.jitrocel+vápník a sép.kost). Koupeme co druhý den,misku s vodou má celý den. Jde mi o to,že nepoznám jestli je třeba v útlumu(mládě?) nebo jestli neděláme něco špatně. Omlouvám se za tu slohovku,ale snažím se vše přiblížit.
Děkuji a krásný den,Míša.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zmatek

Příspěvek od euzelva » úte 24. kvě 2016 21:23:17

Bohužel na toto neexistuje relevantní odpověď. Zásadou je, zda je opravdu odchovaná nebo import :!: To je snad nejdůležitější ze všeho. Pokud jde o odchov a ne pouze o tvrzení, želva je cca 6 cm veliká, pro tento druh a stáří cca velikost mláděte. Stejně staré a mladší můžete vidět na mé webkameře během dne http://euzelva.cz/webkamera-7
Želva musí být na celém krunýři tvrdá, a pokud je vhodně nastavený chov dle historie od vylíhnutí není třeba ji v podstatě nějak "buzerovat" a želva si žije v pohodě v daném prostředí.
Pokud je to od začátku jinak, nastávají většinou problémy a někdy až fatální. Tento druh jako evropské druhy želv nemá tak výrazné útlumové období a malé želvy už vůbec ne. Voda? Tak to už nemusíte vůbec řešit a jako Africký druh jim 100% stačí naplnit misku 1x za 14 dní :P Spíše bych řekl, že naopak přemíra vlhka a vody jim škodí, jsou uzpůsobené od přírody na daleko tvrdší podmínky ;)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Mija6
Nováček

Příspěvek od Mija6 » úte 24. kvě 2016 21:30:55

Jsem přesvědčena o odchovu,ale taky bych mohla tvrdit, že jsem modelka,že :lol: . Takže nechat nastavené teploty jak jsou a vyčkávat? Mimochodem velice děkuji za předchozí odpověď!!!

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » úte 24. kvě 2016 21:35:49

A opravdu nejste :?: :?: :?: :D :D :D
Trochu Vám pomůžu, importy jsou většinou ve velikosti nad 7 cm a krunýř je spíše zakulacený v tomto věku želvy tohoto druhu. Naopak odchovy jsou menší a krunýř spíše jakoby placatější, chvilku trvá než se začne opravdu zakulacovat "půl míč"
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Mija6
Nováček

Příspěvek od Mija6 » úte 24. kvě 2016 21:59:49

Tak ji tedy tipuji na odchov a sebe raději nekomentuji 8-) ! Opravdu velice děkuji,čas prostě ukáže...
Hezký večer!

Odpovědět