Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
terarko
Re: terarko
Vše se zdá být podle fotky v pořádku.
Moc hezké, možná s růstem želvy dáte pak nějakou kládu, kmen mezi kamení a substrát, protože se Vám to bude míchat, ale pro prcka to asi nemá smysl řešit. Já už mám i více substrátu na výšku, ať se celá zahrabe, ale to do budoucna. Máte to fakt moc hezké
děkuji za pochvalu,ještě mám dotaz,když dám teploměr(při zapnutých světlech)-ten co vidíte ve studené části(kulatý,obyčejný plastový),pod žárovku na substrátu,ukazuje ručičkou na max-červené pole...když ho dám na štěnu je tam tak kolem 40-42st.,ve studené části okolo 28st.
má otázka zní na kolik tomu mám věřit,želvička se normálně přes den vyhřívá tak do 17h,na studenou část moc nechodí,jen se najíst,takže si myslim,že se cítí dobře...akorát z toho teploměru jsem trochu nešťastná nebo popřípadě jaký teploměr sehnat,abych věděla kolik tam zkutečně je...
má otázka zní na kolik tomu mám věřit,želvička se normálně přes den vyhřívá tak do 17h,na studenou část moc nechodí,jen se najíst,takže si myslim,že se cítí dobře...akorát z toho teploměru jsem trochu nešťastná nebo popřípadě jaký teploměr sehnat,abych věděla kolik tam zkutečně je...
včera jsem si z prace pujčila teploměr jeden rtuťový,druhý lihový,a je tam pod lampou asi okolo 35st...pokud to měří dobře,takže plasťák je opravdu hodně orientační
Přesně tak, takové teploměry se dají použít pouze pro orientační měření teploty vzduchu okolí. V momentě, kdy chtete změřit teplotu pod lampou, je nepoužitelný.
Ještě doplním, že pokud na něj svítí přímo např. lampa, tak se vzduch v uzavřeném prostoru teploměru ohřívá rychleji než stačí odvětrávat otvory vzadu. Tím pádem se hodí pro měření teploty prostředí nikoli pod zdroji teplaMirek píše:Přesně tak, takové teploměry se dají použít pouze pro orientační měření teploty vzduchu okolí. V momentě, kdy chtete změřit teplotu pod lampou, je nepoužitelný.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/