Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Listy jahodníku

Jíme a krmíme a to hlavně zdravě
Odpovědět
RIK
Nováček

Listy jahodníku

Příspěvek od RIK » pát 25. bře 2016 20:04:27

Dobrý den,
měl bych dotaz, zda nevadí dát mojí želvě listy jahodníku a jestli je jedno jakou odrůdu použiji? Děkuji za odpověd. Chtěl bych totiž pár rostlinek zasadit přímo do terárka :)

Mirek
Víc než Želva

Re: Listy jahodníku

Příspěvek od Mirek » pát 25. bře 2016 23:06:40

Je to vhodné jako doplněk, občas to želvám v létě také dávám.. V terárku ale moc roslin nepřežije.. Mimo ty umělé :D

ipr
Matador

Příspěvek od ipr » sob 26. bře 2016 9:18:47

Mám tu dřívější příspěvek "strava na zimu", který bych chtěl v dohledné době doplnit o nové poznatky. Listy jahodníku se dají sehnat po celou zimu, a to v dost dobré kvalitě. Mé margináty je měli k dispozici v teráriu, v zimním období každý den. Překvapilo mě že je také každý den jedly, ale jen v množství, které samy uznaly za vhodné (měly denně na výběr z cca 8-10 druhů rostlin). V létě na zahradě mi listy jahodníku totiž nejedí, přednost dávají jiným druhům zeleně. Přičemž listy domácího jahodníku mi nejedí, ale divokého jahodníku ano. Jak to poznají a proč to tak je "ví bůh" a oni samy. Natrhané listy jahodníku vydrží v ledničce okolo tří týdnů.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » sob 26. bře 2016 12:42:32

Hlad a omezený výběr má na apetit a chuťové buňky a to nejen želv, ale i lidí kouzelnou moc ;)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět