Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Nechce už čínské zeli
Nechce už čínské zeli
Připisovala jsem to únavě, že mi želva nejí víc jak týden, ale zjistila jsem, že ji už asi vadí čínské zelí. Polnicek měla teď poprvé a všechen sežrala a zelí nic. Je možné nějak přečkat zimu s krmením granule, mrkev, polnicek... Plus že možná někdy sni malicko zelí...rukou taky nejí od začátku, zelí jedlá přes měsíc, ale už ji asi leze krkem
Re: Nechce už čínské zeli
Vyzkoušejte čekanku - ta je dokonce vhodnější, než čínské zelí. http://forum.euzelva.cz/viewtopic.php?f=17&t=128
Protože venku nemrzne, ještě přidávám pampelišky, jitrocel apod.
Protože venku nemrzne, ještě přidávám pampelišky, jitrocel apod.
Dnes jsem hledala pampelišky a žádnou jsem neobjevila. Čekanku od října hledám v obchodech a nic. Na zítra má mix s mrkví a různýma salatama, pak bude mít granule a pak zkusim zas čínské zelí...chodim z práce za tmy, ale na vánoce se projdu a zkusim něco zeleného najít. Jediné plus že nemrzne, snad něco najdu. Chápu ji, že ji to jídlo už leze krkem a zima je dlouha:-( Hodně zvazim zimování její 3 zimu, což bude další rok
Mám zmapovaný okolí a na pampelišky chodím už i za tmy. Během prvního víkendu, co jsem si želvu přivezla, proběhlo první seznámení s terénem. Doma třídím a vybírám jen hezké listy pampelišek a jitrocelu. Zkoušela jsem i list brokolice, ale jen jako občasný doplněk.
Čekanku jsem kupovala v Bille.
Také bych příští rok chtěla zazimovat, ale nevím. Ve sklepě máme teplo a balkon nemáme. Mám jen malou přenosnou lednici, tak až najdu odvahu...
Čekanku jsem kupovala v Bille.
Také bych příští rok chtěla zazimovat, ale nevím. Ve sklepě máme teplo a balkon nemáme. Mám jen malou přenosnou lednici, tak až najdu odvahu...
Mě zlikvidovali pampeliskovy ráj na břehu potoka při jeho čištění, komplet to rozrajtovali bagrama, ale to bude naše záchrana venkovní krmení, už mi začala i hubnout...na zimování taky není prostor, koukam po lednici bez mrazacku a nebo od exo terra inkubátor a je i na zimování... Je to fakt obrovský klid, odpadá tak unavená želva a majitel je v klidu, další rok ji vykrmim a pokusim se zimovat...obě má to jedině prospeje.. Jak mě, tak želvě.