máte pravdu pán Junek súhlasím s Vami hádky k ničomu nijak nedovedú nikam len k problémom.Aj ja mám dni keď som akýsi nesvoj a rozčúlený,dám to najavo potom mi aj tak okolie dá pokoj

Tiež sa nerád hádam,ale vždy si presadím svoje ak viem že tá osoba ktorá sa háda so mnou nemá pravdu..Ale nejako sme mimo témy

v pohode,ja viem že máte mimoriadne skúsenosti a 14 druhov korytnačiek by som ani ja nevedel chovať,tiež som si prešiel chovateľskými chybami a naučili ma k novému a lepšiemu začiatku.Inakšie neviem pochopiť bol som v Nitre,nechal som korytnačke v miestnosti tmavé tlmené svetlo - teda zatiahnuté žáluzie s vetraním v izbe bolo 18 st aby ju nič nezobudilo,aj svetlá boli vypnuté..išiel som do Nitry bol som tam celý deň,večer prídem domov a prekvapila ma korytnačka bola hore,v šoku s prekvapením som jej zapol UVB,niečo hľadala tak som ju dal vo malej misky s vodou nech sa vyšpiní a napije...napila sa,vyprázdnila a zase niečo po terárku hľadala došlo mi že asi má hlad tak som jej natrhal vonku čerstvé listy púpavy a skorocelu....na moje veľké prekvapenie všetko zjedla ostalo z tej väčšej kopy iba dve stonky....a opäť šla do kúta a spí jak bábätko....Naozaj som z toho prekvapený,spala v kuse opäť 4 dni,dnes sa zase zobudila a poriadne sa napalala..nevyzerá to asi na útlm,neviem či robím chybu ale prispôsobujem sa jej chovaniu dám jej čo chce....ona spí skoro týždeň,nažere sa a vyprázdni a zase spí týždeň...zaújimavé,toto tu ešte fakt nebolo asi robím niečo špatne