Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
velmi aktivní želva
-
- Nováček
velmi aktivní želva
Dobrý den, máme T. hermanni (z roku 2012) a poslední dobou se občas chová jako blázen . Celoročně je chovaná v teráriu, nezimovaná, svícení nastaveno UV a denní od 8:00 do 18:00 a výhřevná 2 x 2 hodiny s pauzou přes poledne. Zhruba poslední měsíc když někdo vejde do místnosti nebo k teráriu, pochoduje šíleně z jednoho rohu do druhého a občas to vypadá, že chce člověka přes sklo i kousnout. Když je v místnosti sama, je jinak poměrně klidná. Jinak normálně žere a přibírá. Nemáte nějaký nápad, čím by to mohlo být a čím by se případně dala zklidnit? Máme ji v obyváku, takže občas to její mlácení krunýřem do skla není moc příjemné, ale zase se mi ji úplně nechce stěhovat do jiné místnosti... Než se začala takhle chovat, bývala klidnější, občas přešla sem a tam, ale nebyly to takovéhle šílené běhy.
Díky za radu.
Díky za radu.
Re: velmi aktivní želva
S největší pravděpodobností to bude samec, nebo želva která si zvykla na pouštění po bytě a dožaduje se ho. Moc dobře ví, že když nejste doma má to marné, tak zkouší Vaší trpělivost když Vás vidí. Takže pomůže pouze zakrýt výhled ven a nebo vydržet a nevyndávat, nepouštět. Jinak to bude vždy o kompromisu.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
-
- Nováček
Moc děkuju za odpověď.
Želva pouštěná nikdy nebyla právě proto, abychom se tomuhle vyhnuli... nepovedlo se . Jinak když jste nám asi před půl rokem vezl nové terárko, shodli jsme se na tom, že to s největší pravděpodobností bude samice, ale je mi jasné, že u takhle mladých jedinců je určení pohlaví problematické.
Takže podmínky chovu tedy asi není nutné upravovat, ještě to zkusíme nějakou dobu vydržet a když to nepůjde, přestěhujeme ji do volného pokoje .
Želva pouštěná nikdy nebyla právě proto, abychom se tomuhle vyhnuli... nepovedlo se . Jinak když jste nám asi před půl rokem vezl nové terárko, shodli jsme se na tom, že to s největší pravděpodobností bude samice, ale je mi jasné, že u takhle mladých jedinců je určení pohlaví problematické.
Takže podmínky chovu tedy asi není nutné upravovat, ještě to zkusíme nějakou dobu vydržet a když to nepůjde, přestěhujeme ji do volného pokoje .
Nepíšete o velikosti a setkávám se s mnoha lidmi, takže to jsem nevěděl samozřejmě Tak Váís má asi ráda a chce se pomazlit, co jiného
-
- Nováček
Taky si myslím . Jinak velikost přesně nevím, neměřil jsem, ale je jí (mu) něco přes tři roky, váží necelých 350 gramů a přibírá celkem pravidelně, takže nejsíš mu nic chybět nebude... Jsem zvědavý, jak se bude chování díl vyvíjet. Je sranda ho pozorovat .
-
- Nováček
Dobrý den,
tak cca po dvou měsících se situace nezměnila, ovšem dneska mě trochu vyděsilo měsíční vážení. Do prosince pravidelně přibíral, ale před chvílí jsem zjistil, že za poslední měsíc ztratil cca 5 % hmotnosti. Jinak krunýř je klasicky tvrdý, ale nevím, jestli bych přesto neměl nějak upravit podmínky (jsou pořád zhruba stejné jako v mém prvním příspěvku).
Díky za rady .
tak cca po dvou měsících se situace nezměnila, ovšem dneska mě trochu vyděsilo měsíční vážení. Do prosince pravidelně přibíral, ale před chvílí jsem zjistil, že za poslední měsíc ztratil cca 5 % hmotnosti. Jinak krunýř je klasicky tvrdý, ale nevím, jestli bych přesto neměl nějak upravit podmínky (jsou pořád zhruba stejné jako v mém prvním příspěvku).
Díky za rady .
U samců v období aktivity je běžné, že hubnou s tím bych si nedělal starosti pokud želvy žere. Pokud je želva aktivní neměl bych nic.
-
- Nováček
Děkuju, všechno teda nechám být .