Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Želva zelenavá nežere

Ta želva je nějaká divná
Odpovědět
Diana H
Nováček

Želva zelenavá nežere

Příspěvek od Diana H » stř 04. lis 2015 21:00:59

Dobrý den,
máme doma želvu zelenavou, jsou jí 2 roky. Před pěti dny jsem ji koupala. Nechám ji vždy před koupáním pochodovat po obýváku alespoň půl hodiny a pak ji dam do misky s vodou, kde se pokaždé napije a vyprázdní. Při posledním koupání se mi zdálo, že se vyprázdnila až nějak moc. Chvilku jsem se až lekla, co to z ní leze a od té doby nežere. Zkoušela jsem úplně všechno, ale ke všemu si jen přičichne a schová hlavu do krunýře ( vypadá až znechuceně ). Nejradši žere salát a občas do ní dostanu trochu zelí + v létě smetanku. Nesežere nic, co není zelené. Mrkev jsem jí zkoušela strouhat, dávat v celku - to odmítá, vyžere jen salát a mrkev nechá a když jí dám mrkev samotnou, tak k tomu jen dojde a zase si zaleze do domečku, kde spí. Když jsem ji chtěla zpestřit stravu rukolou tak se mi na to taky vykašlala a pro jistotu už nežere vůbec. Nedostanu do ní ani jablko.
Dřív se také hodně koupala v misce, co má v terárku na pití a poslední týden v ní vůbec nebyla ( poznám to podle toho, že je vždy ve vodě substrát, když se koupe a většinou se tam i vyprázdnila ).
Už si s ní opravdu nevím rady, furt polehává na stejném místě a spí. Setkal se s tím už někdo...? Opravdu moc by mi pomohla jakákoliv rada.

Děkuji

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Želva zelenavá nežere

Příspěvek od euzelva » stř 04. lis 2015 23:09:35

Bohužel na řešení tohoto možná problémů je nedostatek informací. Může to být prakticky vše. Od zhýčkané želvy kde ji pomůže hladovka a každá si dá nakonec říci a nebo nelze vyloučit ani případné onemocnění. Bohužel vaříme z vody takže vše je možná. Ještě mě napadají chovné podmínky, které také mohou být příčinou menší stagnace. Počasí přesněji řečeno příchod podzimu také dokázal mnoho želv utlumit, což je běžné chování. A teď co s tím, já bych několik dní vyčkal bez paniky a uvidíte.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět