Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Hibernace
-
- Nováček
Hibernace
Dobrý den,
mám dotaz ohledně hibernace. Želvika zimovat nebudeme, bude u nás první zimu. Četla jsem Váš článek o hibernaci a vše popsané u něj začalo již teď koncem října. V článku zmiňujete většinou leden. Máme tedy již teď začít s přípravou na hibernaci?
Také potřebuji vědět, jak to máme udělat s druhým želvikem, kterého od Vás pořídíme 15. 12. Do té doby budeme mít nové terárium 150-40-50 vybavené. Pokud by první spal, máme ho nechat v malém terárku a nového dát rovnou do druhého terária? A dát je k sobě až se první vzbudí? Nebude to pro něj šok, když se vzbudí a půjde rovnou bydlet do nového ke kamarádovi?
Staré terárko necháme pro tyto případy.
Mockrát děkuji za odpověď.
mám dotaz ohledně hibernace. Želvika zimovat nebudeme, bude u nás první zimu. Četla jsem Váš článek o hibernaci a vše popsané u něj začalo již teď koncem října. V článku zmiňujete většinou leden. Máme tedy již teď začít s přípravou na hibernaci?
Také potřebuji vědět, jak to máme udělat s druhým želvikem, kterého od Vás pořídíme 15. 12. Do té doby budeme mít nové terárium 150-40-50 vybavené. Pokud by první spal, máme ho nechat v malém terárku a nového dát rovnou do druhého terária? A dát je k sobě až se první vzbudí? Nebude to pro něj šok, když se vzbudí a půjde rovnou bydlet do nového ke kamarádovi?
Staré terárko necháme pro tyto případy.
Mockrát děkuji za odpověď.
Re: Hibernace
Netýká se to přímo dotazu, ale také jsme pořídili naší želvičce kamaráda (už před 20 lety) a nyní všechno musíme mít 2x, protože si nepadli do oka (jsou to oba samci, chtěli jsme páreček, ale nakonec máme kluky, co se nesnesou)
-
- Nováček
Tak to, doufám, nebude i u nás.
Na to neexistuje jednoznačný návod. U první želvy bych snížil teplotu a počkal, jak na to zareaguje, u druhé želvy je podstatné navázat na chov předchozího majitele, takže pokud si teploty budou odpovídat, není problém je dát k sobě hned. Pokud budou mít zrovna jinak nastavené podmínky a nebudou si odpovídat, tak musí zvlášť do terária...
-
- Nováček
Dobře, mockrát děkuji. Uvidíme, do prosince ještě čas...
Želvy ode mě určitě v prosinci zimovat nebudou a budou to jedinci, které bych určitě nezimoval, tedy letos Společný chov je vždy jedna velká neznámá, ale nakonec zjistíte, že je to vždy možné. Ale jako všude vůdce může být jen jeden a někdy to chvilku trvá než to jeden pochopí
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
-
- Nováček
Mockrát děkuji za odpověď. Tak ten náš ďáblík, hned potom co jsem sem vložila dotaz, se po pár dnech probral a celý den lítal po terárku jako by to tušil no uvidíme...
Jinak jsem opravdu vděčná za toto fórum
Hezký víkend.
Jinak jsem opravdu vděčná za toto fórum
Hezký víkend.
I žrelvy poznají jaké je počasí a to podle tlaku.......takže se líta i venku. Na zimování a zatím spí pouze pár želv. Výhled počasí bude ještě více hnát tyto obrněnce ven z boud
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/