Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Brzda na kabel
Brzda na kabel
Prosím, jak máte vyřešené, aby se vám kabel se světlem držel ve výšce, jakou jste si nastavili? Na výhřevu, kde je květináč, mám takovou plastovou průchodku-vevnitř má gumové těsnění, která když se utáhne, tak uvnitř kabel asi zmáčkne a drží to na místě(ale už mi to taky začíná zlobit a uvb mám nad mřížkou tak, že mám na kabelu suk, ale dnes jsem si všimla, že mi bužírka ve které jsou kabely, začíná praskat...máte někdo fígl, jak držet kabely výšce, jakou potřebuji a aby se zároveň neničily. Moc děkuji za pomoc.
Re: Brzda na kabel
Mám to řešené tak, že kabely drží v elektrikářské vývodce (což máte na výhřevu), pokud je vývodka už tak opotřebená, že nedokáže kabel udržet, jednohuše ji vyměňte za novou.
Uzel je kontraproduktovní řešení, protože se porušuje jak izolace kabelu (pokud ji již máte narušenou, tak vyměňte kabel), tak kabel samotný a v případě velkého poškození vodiče (zúžení vodiče) bude v tom místě narůstat odbor tak, že se může přepálit vlivem produkovaného tepla.
Uzel je kontraproduktovní řešení, protože se porušuje jak izolace kabelu (pokud ji již máte narušenou, tak vyměňte kabel), tak kabel samotný a v případě velkého poškození vodiče (zúžení vodiče) bude v tom místě narůstat odbor tak, že se může přepálit vlivem produkovaného tepla.
Já uzbjsem nikde nenasla to, co mám na tom vyhrevu. Kde se to kupuje, zkoušela jsem obchody pro kutily, železářství a nic
Obchody s elektrickými komponety by to měly mít v sortimentu. Přesněji se to jmenuje kabelová vývodka.
Děkuji, poptam se, kde elektrikari shánějí materiál. Uzel jsem rozšiřovala a dam tam tu vyvodku, ten jeden vývod byl v terarku, ale jak je ten květináč těžký, tak to už trošku zlobí. Pořad se bojím, zda ty kabely v objímce udrží tu váhu, ať mi to nespadne na želvu.
Stačí obyčejná plastová elektrikářská páska, a máte případné sjíždění vyřešeno
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Ale když potrebuji polohovat vyhrevku, tak to porad oddělovat? Mám bílou elektrik.pásku a nic moc nedrží, jak ta textilní klasika, co byla dřív.
Ja jsem pouzila kabel.vyvodku,jak je popisovano vyse, a pro jistotu jsem poridila jeste tento uchyt- je to keramicka objimka,do ktere se zasroubuje kovova trubicka s matickou a na druhy konec trubicky se zasroubuje kovove ocko,kterym se protahne drat nebo provazek. Stinitko tak lezi na vrchni casti objimky, draty vedou uvnitr trubicky a nehrozi riziko,ze se draty vahou stinitka vyrvou z objimky... Je to mozna prehnane,ale pro klid v dusi Koupila jsem to v obchode s elektoinstal.materialem,cena do 50kc.
Mě ale kdysi pan Junek ujišťoval, že dráty prisroubené do objímky určite bez problémů udrží i kvetinac, tak mu verim , nikde jsem neviděla, že by to měl někdo takto řešené a drží jim to.Ale super nápad, když to bude zlobit, tak to zkusim
když si vezmete, že by to 100% udržel i telnký provázek, tak spletený měděný drát, který je ještě hrubší to musí udržet
Na tom by se mohl i jeden oběsit Když je to drát 2x 0,75 tak vydrží neskutečnou zátěž, květináč, objímka + lampa je zátěž opravdu minimálníMirek píše:když si vezmete, že by to 100% udržel i telnký provázek, tak spletený měděný drát, který je ještě hrubší to musí udržet
Tak to jste mě teď fakt od srdce rozesmal...snad se želva nebude veset
na tom by se oběsilo tisíc želv najednou
Tak na to, že už naše želva vymyslela z domku skluzavku a klouže se z ní celý den jak střelena, tak tohle nebudu říkat nahlas nebo se zítra bude houpat na světle, člověk by řekl, že jsou to nudná stvoření,ale co dokážou vymyslet, nad tím zůstává rozum stát.