Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Kalísie plazivá pro želvu Zelenavou
Kalísie plazivá pro želvu Zelenavou
Dobrý den,
Mohl bych se zeptat jestli je vhodná Callisia Repens neboli Kalísie plazivá pro želvu zelenavou?
Děkuji
Mohl bych se zeptat jestli je vhodná Callisia Repens neboli Kalísie plazivá pro želvu zelenavou?
Děkuji
Re: Kalísie plazivá pro želvu Zelenavou
Tak je to tučnolistá rostlina, které vhodé bývají a na obrázku byl vyfocený nějaký ještěr, jak to pojídal, tak by to asi nemělo být nebezpečné, ale pro lepší informace se zeptejte někde na zahrádkařském fóru
Na internetu psali že je vhodná pro suchozemské želvy jako potrava (vysoký obsah vápníku)
Dobrý den,
tak tuto kytičku jsem kupovala na jaře, abych měla na zimu do terária co dát. krásně se rozrostla a tak přikládám pár fotek. Naše želvička šla včera dle doporučení z výběhu domů a tak ještě nevím, jestli ji bude chutnat. Do terária jsem dala ještě pár netřesků a nějaký druh aloe.
tak tuto kytičku jsem kupovala na jaře, abych měla na zimu do terária co dát. krásně se rozrostla a tak přikládám pár fotek. Naše želvička šla včera dle doporučení z výběhu domů a tak ještě nevím, jestli ji bude chutnat. Do terária jsem dala ještě pár netřesků a nějaký druh aloe.
Na toto téma nemám odpověď, ale otázku. Může se dát želvičce testudo hermanni(ani ne 1/2roku staré) živou rostlinu aloe Vera do terária tak, že pro ní bude přístupná? Popřípadě může růst volně v substrátu? Děkuji Martina
S aloe vera by neměl být problém, otázkou však zůstává, jak dlouho Vám kytka vydrží. Hlavně větší želvy mají ve zvyku rostliny buď sníst nebo rozválcovat
Mám je tam, přesně jak psal Mirek. Chce je občas vyměnit, já jich mám zásobu. Ale mají ho jen jako doplněk, běžné krmení jim chutná daleko víc .
Takže není problém strčit aloe do substrátu (nebo raději do kamenů)a nechat ji to podle nálady okusovat?
Není, želvám to nijak neublíží. (: