Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Ako zabranit miesaniu subsratu s kamenmi
Ako zabranit miesaniu subsratu s kamenmi
Dobry den, chcela by som sa spytat, ako alebo ci vobec riesite miesanie sucheho substratu(teda u mna kamenov) a vlhkeho(lignocel). Lebo ked lignocel oschne na povrchu, vzdy ako po tom korytnacka neustale pobehuje sa mi to uplne pomiesa, tym padom sa lignocel viac a viac dostava pod kamene a pomalicky sa "mina", proste nie je tam kde ma byt a je ho menej. No a kamene sa mi viac a viac dostavaju naopak do neho a ako su malicke nieje ani take lahke ich najst. No a ked teda vlhcim substrat, cele to vzdy premiesam, a pomiesa sa to este viac .. Chcela som sa spytat ci na to mate nejaku fintu, alebo to tak proste bude, lebo dat vacsie kamene som nechcela, aby nemala korytnacka problem po tom chodit. Dakujem
Re: Ako zabranit miesaniu subsratu s kamenmi
Zkusit můžete třeba postavit větší placené kamínky na rozmezí substrátu a kamínků. To zamezí částečnému mísení kamínů se substrátem. Nebo můžete zkusit dát na rozmezí nějakou tlustou větev. Želva jak to bude překonávat tak ze sebe otřepe zbytky a kamínky budou čistější . Jinak aby se kamínky nedostaváli na substrát, to prostě nejde. Želvy když chtějí tak si terárium ´´přestavují dle vlastního plánu´´
My to letos vyresili takto a je to super. Pekny koberecek Rozhodne to tak udelame i v terariu.
To je boj s větrnými mlýny. Můžete se pokusit to omezit výše uvedenými způsoby. Já používám hrubší oblázky, takže se tolik nedostávají na substrát a na pomezí kamínků a substrátu jsem dal třetí povrch (asi 10-15 cm pás) z piniové kůry a ještě hrubší větev.. Tímto způsobem jsem zajistil to, že mi oblázky vydrží v nějaké normě čistoty kolem měsíce, pak je umývám.. A u dospělých želv nepomůže ani toto
Dakujem za rady Je mi jasne ze sa ale mozem snazit kolko chcem, ak to korytnacka tak nechce tak to tak proste nebude ! Ta travicka vyzera uzasne..je to aj super ze im tam vlastne rastie potrava..keby som vedela ako to urobit v akvarku hned sa na to dam
Mezi substrát a kameny dáte pořádné poleno Takové co dokáže želva bez problémů zdolat
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Já jsem stejný problém vyřešila velkým kusem kůry a funguje to na 100 % Tohle je sice v balkonovém výběhu, ale v terárku to mám taky tak Do terárka jsem kůru ještě přetřela bezbarvým lakem, aby neplesnivěla.