Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
strava ve výběhu
strava ve výběhu
Mám t.hermanii ve výběhu a sadila jsem ji jetel do trávníku, nějaké pampelišky, ale jinak tam má různé traviny. Jetelinku bohužel tráva vystrnadila a je ji tam opravdu pomálu. Pampeliška je věčně ožraná až do hlíny, jetel jakbysmet a zajímalo by mě právě, zda ji tam dotrhávat a házet jetel a pampelišky, když už to má vypasené a nebo spase i tu trávu? Tráva pořád přerůstá, ani se jí nedotkne a čeká, až zas povyroste pampeliška a jetel a do té doby nežere nic
Trávě se vyhýbá jak čert kříže a z tlamy ji vyplivuje, když ji omylem sní s jetelí.
Já jsem toho názoru, že jí tam nic neházet, že ji hlad donutí sníst cokoliv, ale nevím, zda je to správné a zda není potřeba ta jetel, pampelišky a jitrocel...
Trávě se vyhýbá jak čert kříže a z tlamy ji vyplivuje, když ji omylem sní s jetelí.
Já jsem toho názoru, že jí tam nic neházet, že ji hlad donutí sníst cokoliv, ale nevím, zda je to správné a zda není potřeba ta jetel, pampelišky a jitrocel...
Re: strava ve výběhu
Klidně jí tam můžete dávat natrhanou luční směs a přerůstající trávu zastřihovat
To tak dělám, takže asi trávu z výběhu nezerou že?
Ne, nežerou.. Pokud by držely dlouho hladovku, tak by si ji asi vzaly, ale jinak ne
Tak to je výborné, v srpnu jedeme pryč a nevím, co tam bude žrát Dnes jsem ji po zahradě vyloupala pampelišky a zapíchla do zeme, snad se chytnou a hned si pod nimi mravenci vesele dělají domeček bože....zlatý terárium...když ne mravenci, tak zas řešíme myší díry už mě ten výběh vytáčí k nepříčetnosti Osela jsem 500g jetele výběh, vzešlo to a po měsíci snad jen 10 jetelinek, tráva vše vytlačila, je to věčný boj s větrnými mlýny, další rok budu výběh opravdu hodně zvažovat
Tak či tak je výběh pro želvu lepší, než terárium, takže tam si myslím není co zvažovat. Když jedete pryč, tak jí třeba zkuste zařídit, aby tam jednou za 2-3 dny někdo přijel a želvě dal pořádnou dávku krmení.
Asi budu muset někoho zařídit, třeba jak na zimu výběh rozeberu, tak se tam zas jetel objeví...je j okolo výběhu moře, ale ve výběhu ani ťuk
Chci se zeptat. Je to přesně jetel z tohoto obrázku tenhle nám roste na zahradě, tak mě zajímá jestli ho může jíst.
Jetel je buď barvy bílé a nebo červené. Oba želvy mohou
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/