Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Pád z terária
Pád z terária
Dobrý den, dnes se nám stalo, že jsme přišli do obývacího pokoje, kde máme terárium (je ve výšce asi 1 metr na komodě), a našli jsme želvu venku. Máme želvy dvě, takže pravděpodobně jedna vylezla na druhou nebo se tam dostala nějak jinak, to nevím. Ležela na zádech asi metr od terária, hlavu vystrčenou, když jsem ji otočila, tak se chvilku vzpamatovávala, ale potom se rozlezla a byla aktivní. Žádné zranění jsem nenašla.
Myslím, že si naše želvy zvykly na pobyt venku, poměrně často jsme je dávali ven, dnes jsem se na noc rozhodla, že bychom jim mohli nechat pootevřená dvířka, aby se jim v teráriu vyměnil vzduch, ale dvířka jsme nezavřeli a když jsem se ráno probudila, želva byla venku. Jak říkám, zdá se v pořádku, pořád leze; když tedy leze, s nožičkami by nic neměla mít, že ne? Kdyby ji něco bolelo, tak by se tolik nehýbala, že? Zdá se mi možná až moc hyperaktivní na to, že spadla z takové výšky, vždycky si venku popolezla kousek, zastavila se a koukala, zase šla dál. Teď jí pampeliškové listy.
Nemůže mít nějaký otřes mozku nebo něco takového? Působí normálně, spíše aktivněji, ale to ony většinou po ránu bývají, ale stejně mi dělá starosti, aby byla v pořádku.
Volali jsme na veterinu, tam nám řekli, abychom želvu zkontrolovali, jestli někde nekrvácí, jestli používá všechny nožky a ruky, jestli nemá zakalené oči. A prý máme želvu dnes pozorovat a kdyby bylo něco v nepořádku, máme se stavit na veterinu. Vypadá to, že by měla být v pořádku, jednu ruku jako by při chůzi natahovala dál než tu druhou, ale to možná panikařím.
Myslíte, že je v pořádku?
Děkuji za radu!
Myslím, že si naše želvy zvykly na pobyt venku, poměrně často jsme je dávali ven, dnes jsem se na noc rozhodla, že bychom jim mohli nechat pootevřená dvířka, aby se jim v teráriu vyměnil vzduch, ale dvířka jsme nezavřeli a když jsem se ráno probudila, želva byla venku. Jak říkám, zdá se v pořádku, pořád leze; když tedy leze, s nožičkami by nic neměla mít, že ne? Kdyby ji něco bolelo, tak by se tolik nehýbala, že? Zdá se mi možná až moc hyperaktivní na to, že spadla z takové výšky, vždycky si venku popolezla kousek, zastavila se a koukala, zase šla dál. Teď jí pampeliškové listy.
Nemůže mít nějaký otřes mozku nebo něco takového? Působí normálně, spíše aktivněji, ale to ony většinou po ránu bývají, ale stejně mi dělá starosti, aby byla v pořádku.
Volali jsme na veterinu, tam nám řekli, abychom želvu zkontrolovali, jestli někde nekrvácí, jestli používá všechny nožky a ruky, jestli nemá zakalené oči. A prý máme želvu dnes pozorovat a kdyby bylo něco v nepořádku, máme se stavit na veterinu. Vypadá to, že by měla být v pořádku, jednu ruku jako by při chůzi natahovala dál než tu druhou, ale to možná panikařím.
Myslíte, že je v pořádku?
Děkuji za radu!
Re: Pád z terária
Dali jsme želvu do terária, tam byla chvíli poměrně hodně aktivní, něco se snažila sníst, ale spíš sní něco z ruky. Teď je taková apatická, leží pod výhřevnou lampou (tu rozsvěcujeme tak, že vždy se svítí hodinu a hodinu mají vypnutou). Klíží se jí očička, je ospalá, vyhřívá se a pospává. Možná se jen unavila po tom, jak byla chvilku aktivní a lezla po pokoji, asi i ze šoku po tom pádu, ale doufám, že je v pořádku...
Myslím, že pád z 1 metru krunýř vydrží. Postupovat přesně tak, jak říkali na veterině - zkontrolovat ji, jestli je v pořádku, a pro klid na duši jí sledovat, ale myslím, že to bude ok.
Dobře, děkuji! Takže vnitřní zranění mít nemůže?
Toto želvy běžně přežijí bez úhony a pokud na ni nebudete pozorovat nic neobvyklého (pozor na paniku) a nehledejte mouchy, bude želva naprosto O.K. a nemusíte se ničeho obávat
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Dobře, moc Vám děkuju
A tím pozor na paniku myslíte, že želva by mohla být vystrašená? Poté, co jsme ji obrátili, se celkem rozlezla, tak snad je v pořádku... každopádně dnes se zase pokoušela lézt proti sklu, ale dali jsme tam zámeček na terárium, tak snad problém vyřešen
A tím pozor na paniku myslíte, že želva by mohla být vystrašená? Poté, co jsme ji obrátili, se celkem rozlezla, tak snad je v pořádku... každopádně dnes se zase pokoušela lézt proti sklu, ale dali jsme tam zámeček na terárium, tak snad problém vyřešen
Vaší zbytečnou paniku
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/