Ve volných chvílích se snažím pořád dovzdělávat v chovu želv a některé stránky mají rozpory co se týče teplot pod výhřevkou. Můžete mi objasnit, jak je to správně, když se bavíme o teráriu
Jarní simulace pod zářivkou, někde 30 někde 35st.
Letní simulace pod zářivkou, někde píšou 40 někde 45st.
Jakých teplot se mám tedy držet správně?
A ještě jedna věc, potrava má být někde uprostřed nebo naprosto v chladné zóně? Měla jsem ji v chladné a moc mi tam nežrala a teď jsem zas našla, že má být uprostřed...což by mnohé vysvětlovalo.
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Letní a jarní-podzimní simulace
Re: Letní a jarní-podzimní simulace
Všechny teploty se řídí chováním želvy. Nedá se říct že 23.9 se začne simulovat ´´podzimní období´´. Ohledně jídla, je to naprosto jedno kde máte jídlo (v chladné části vydrží déle čerstvé). Jinak zajímalo by mě kde mají želvy v přírodě chladnou a teplou část na jídlo ?
Re: Letní a jarní-podzimní simulace
Slunce - stín, jižní - severní svah, ........Kuba píše:Všechny teploty se řídí chováním želvy. Nedá se říct že 23.9 se začne simulovat ´´podzimní období´´. Ohledně jídla, je to naprosto jedno kde máte jídlo (v chladné části vydrží déle čerstvé). Jinak zajímalo by mě kde mají želvy v přírodě chladnou a teplou část na jídlo ?
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Re: Letní a jarní-podzimní simulace
Mě ale nezajímalo, kdy nastavit letní a kdy jarní teploty, ale to kolik má mít želva zelenavá pod lampou při jarní a letní simulaci, všude se uvádí něco jiného
Takže jarní 30 nebo 35?
Letní 40 nebo 45st.pod lampou
Bavime se o teráriu
Děkuji
Takže jarní 30 nebo 35?
Letní 40 nebo 45st.pod lampou
Bavime se o teráriu
Děkuji
Re: Letní a jarní-podzimní simulace
Tak se to uvádí. Za normální teploty pod výhřevnou lampou se dají považovat teploty kolem 40°C, za snížené pak něco přes 30°C.
Nelze uvést přesnou teplotu na stupně. Jednak není konstantní po celou dobu svícení, ale hlavně se to bere s ohledem na želvu - pokud je všechno v pořádku při snížení na 35°C, pak je nesmysl snižovat dále jen proto, protože se někde psalo, že by to mělo být 32°C.
Jídlo bych rozhodně dával do chladné části, venku do stínu, protože v teple rychle vadne.
Nelze uvést přesnou teplotu na stupně. Jednak není konstantní po celou dobu svícení, ale hlavně se to bere s ohledem na želvu - pokud je všechno v pořádku při snížení na 35°C, pak je nesmysl snižovat dále jen proto, protože se někde psalo, že by to mělo být 32°C.
Jídlo bych rozhodně dával do chladné části, venku do stínu, protože v teple rychle vadne.