od začátku, co mám želvu, mám naprosto vlevo kamení a misky se žrádlem,vodou a vpravo substrát nahřívací část.
Na nejmenovaných stránkách jsem našla tuto fotku, což vypadá zajímavě, že spí vlastně želva naprosto vlevo v chladné části, zatímco teď mi ulehá v teplé části v substrátu....Je to k něčemu taková změna na 3 části nebo je to blbost?
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
3zóny v teráriu
Re: 3zóny v teráriu
Vypadá to dobře, když tam zajistíte vhodné podminky, tak proč ne.
Mě spíš zajímalo, zda to má smysl, predelavat na substrát kameni substrát, když mám jen kamen a substrat
Jestli to má nějaký přínos pro chov
Jestli to má nějaký přínos pro chov
Takto je to rozmístěné špatně
Denní o.k. ale další dvě musí být společně v pravé nebo levé polovině terária, proto, aby jste zajistila studenou a teplou část terária. Takto se to prohřívá celé a není studená a teplá část! A to je v teráriu zásadní 

Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
To není moje terárium, já to mám správně, jen mě zajímalo z vašeho pohledu, zda je dobře to rozdělení substrátu, jako na fotce na 3zony a to substrát,kameni,substrát a nebo jak má většina a to na půlce kameni na druhé substrát. Takto totiž želva usíná na substrátu v teplé části a když by to bylo jak na fotce, tak spí naprostou vlevo ve studené části.
Docela mě to zaujalo, ale nevim, zda to není zbytečně z pohledu vášeň jako chovatele
Docela mě to zaujalo, ale nevim, zda to není zbytečně z pohledu vášeň jako chovatele