Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Spolecny chov T.M a T.H

Co se jinam nevešlo
Odpovědět
GLADEC
Nováček

Spolecny chov T.M a T.H

Příspěvek od GLADEC » sob 20. čer 2015 13:25:40

Dobry den, pane Milosi, mam skupinu 6 hermanek, z toho jsou jen dve dospele - samec a samice, zbytek asi 3-lete zelvy. A ted se mi naskytla koupe dospeleho samce zelvy vroubene, tak bych si rad udelal radost, ale ... Sice jsem na internetu cetl, ze nekteri chovatele chovaji tyto druhy v jednom vybehu, ale vetsinou samce i samice stejneho druhu. Nevim, zda kdyz tam bude samec sam bez samic sveho druhu nebude se chtit parit se samicemi T.H. Asi se to jeho chovani neda odhatnout, je to tak, proste to budu muset risknout nebo to nechat byt, co si o tom myslite?

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Spolecny chov T.M a T.H

Příspěvek od euzelva » ned 21. čer 2015 10:44:22

100% nemíchat :!: , samec T.m je o 10 - 15 cm větší a bude Vám růstově poloviční samice doslova šikanovat. To, že dokáží stejně velké samici svého druhu vykousnout i šupiny v nohách je zcela normální. Ale ty jsou stejně velké a náležitě robusní :shock: Pokud je budete chovat na malém prostoru a tím výběhy jsou, bude problém. V přírodě se sice druhy potkávají, ale samice může zdrhnout a samec vyhledává primárně samice svého druhu. Toto chovatel prostě nedělá ;)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

GLADEC
Nováček

Příspěvek od GLADEC » ned 21. čer 2015 11:15:55

Jasna a vystizna odpoved, samozrejme dam na vase rady, nechci delat zlo sobe ani zelvam. Ale priznam se, ze jsem netusil, ze to muze byt takovy problem. Rikal jsem si, oba evropske druhy a kdyz mohou byt pohromade hermanky s graecama (coz jsem na vasem webu cetl, ze Vy osobne je tak chovate), ktere jsou take vetsiho vzrustu, proc by to nemohlo byt takhle, akorat z toho samce jsem mel obavy. Nicmene moc dekuji, usetril jste horke chvile mne i zelvam :). Preji peknou nedeli.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » ned 21. čer 2015 11:43:18

T.h a T.g jsou pro info cca stejně velké ;)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět