Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Loupání krků u želvy

Snažíme se všichni pomoci
Odpovědět
zanskut
Nováček

Loupání krků u želvy

Příspěvek od zanskut » úte 16. čer 2015 19:16:59

Dobrý den, dnes jsem Vám volala a až poté jsem si všimla, že mátě forum. tak se omlouvám, že sem vás rušila. Chi se zeptat mam od listopadu želvu a vždycky byla v poho..je dost aktivni žere jak nenasyta a krunýř má krásně tvrdy ..ovšem včera jsem si všimla když zas na mě vykukovala že se ji odlupuje kuže na krku....je to nějaky problem nebo to muže být zpusobeno tím, že roste. všimla jsem si, že okolo krunýře má jakoby přesah jak by vám rostl nehet. Švagrová mi říkala že roste. Myslíte že ta odlupující kuže může být tím, nebo je něco špatně? Jinak žere každý den plny talířek pampelišek a jetelu a vodu ma v misce uvnitř a 1xtýdně ji koupu..ma uvb i uva a když ji vypustim tak proleze vše. je to mala aktivistka. Děkuji za odpověď a omlouvám se, že jsem vám volala.

Kuba
Borec

Re: Loupání krků u želvy

Příspěvek od Kuba » úte 16. čer 2015 20:24:30

Želva je plaz. A jako každý jiný plaz ´´vyměňuje´´ starou kůži za novou.

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » úte 16. čer 2015 20:24:37

Kůže se želvám loupe celý život, takže pokud to nemokvá nebo v místě loupání není jiný nežádoucí proces, a kůže je suchá, ta to neřešte. Želva je naprosto zdravá ;)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

zanskut
Nováček

Příspěvek od zanskut » stř 17. čer 2015 14:52:34

děkuji za odpovědi, k naší želvě jsem přišla jako slepý k houslím, takže se stále učím a vzdělávám.

Odpovědět