Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Plíseň spodní plastron ?
Plíseň spodní plastron ?
Dobrý den,
jdu si zase pro radu po delší době . Teď jsem želvu doléčila z plísně ( mažu Clotrimazolem All), kterou měla na spodním plastronu, a dnes, když jsem jí ještě mazala, tak jsem našla bílé tečky všude naspod. Včera to tam ještě neměla. Myslíte, že to je zase nějaká plíseň nebo je to růstem? Jinak želva normálně jí, dostává vápník,pampelišky, sem tam ovoce či zeleninu - není to pořád. Lignocel se snažím prolévat každý večer než jde spát. Bohužel je to import, takže tam to už teď očekávám, že jsou plísně více na denním pořádku. Předem díky za rady...
A ještě bych se zeptala, zda už by teoreticky šlo poznat pohlaví z foto? Jasný, na 100% to asi nebude, ale tak orientačně.
jdu si zase pro radu po delší době . Teď jsem želvu doléčila z plísně ( mažu Clotrimazolem All), kterou měla na spodním plastronu, a dnes, když jsem jí ještě mazala, tak jsem našla bílé tečky všude naspod. Včera to tam ještě neměla. Myslíte, že to je zase nějaká plíseň nebo je to růstem? Jinak želva normálně jí, dostává vápník,pampelišky, sem tam ovoce či zeleninu - není to pořád. Lignocel se snažím prolévat každý večer než jde spát. Bohužel je to import, takže tam to už teď očekávám, že jsou plísně více na denním pořádku. Předem díky za rady...
A ještě bych se zeptala, zda už by teoreticky šlo poznat pohlaví z foto? Jasný, na 100% to asi nebude, ale tak orientačně.
Re: Plíseň spodní plastron ?
Je to holka a na plíseň to nevypadá Ta nevzniká během jednoho dne
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
no právě, no člověk se pořád učí za pochodu, spodek stejnak pořád mažu - trpí na tu plíseň už od začátku, někdy je klid a někdy zase vypukne, tak kdyby něco, tak to bude podchyceno aspoň.euzelva píše:Je to holka a na plíseň to nevypadá Ta nevzniká během jednoho dne
A může to být tedy růstového původu? Tak to je super, že to vypadá na holku:-)
P.S: ještě se chci zeptat, kdy tak odhadujete, dát nezimovanou želvu už ven, ja očítám tak s polovinou května, ale nechám si poradit od zkušenějšího
Já jsem je dával minulý rok ven už začátkem května, protože bylo u nás teplo. Letos to vidím taky tak, ale uvidíme jaké teploty nám květen přinese
Většinou je jistota během května na přemístění želvy ven terária
jasně, ale raději jsem se v tom ještě utvrdila, že ven až v květnu Děkuji
Zdravím Vás,
přesně takové světlé puntíčky má moje želva také. Všimla jsem si toho asi před týdnem a tady jsem narazila na fotku želvy,která má to samé. Píše se zde, že na plíseň to nevypadá. Jsou tedy tyto světlé, suché puntíčky normální ?
Děkuji za odpověď
Petra
přesně takové světlé puntíčky má moje želva také. Všimla jsem si toho asi před týdnem a tady jsem narazila na fotku želvy,která má to samé. Píše se zde, že na plíseň to nevypadá. Jsou tedy tyto světlé, suché puntíčky normální ?
Děkuji za odpověď
Petra
Pokud je to jako na horní fotografii v okolí černého zbarvení, takové puntíky nebo mohou být i jakoby mapy jde o růstový efekt krunýře, nebo jak to nazvat V těchto případech je zbytečné něčeho se obávat
Jupí , moc děkuji