Dobrý den, prosím, kdo máte ve venkovním výběhu boudu s pevným dnem a uvnitř vlhký substrát, tak zahrabete na noc želvu?
Mám mládě zelenavé želvy a když večer dojedu z práce, tak želva je sice v boudě, ale vždy jen na podlaze u vlhkého substrátu, ale ne v něm ani na něm. Mám ji tam zahrabat?Každý den jsem to teď dělala, protože z horka co tento týden jsou byla vysušená(měla na bříšku vystouplou tu prostřední rýhu)-ráno po vyhrabání ze substrátu už je krásně hladká, kdybych to nedělala a nechala ji na podlaze, tak tu rýhu asi bude mít stále vystouplou a nebude nacucaná vlhkem....Jinak do vody dobrovolně nechodí, takže bazének má zatím zbytečně.
a další věc, mám ji už nechat i v noci otevřená vrátka? Bývá tu přes noc už 11-14st., odjíždíme ráno v 7,30 a ještě chrní, i když jí na barák už peče slunce, takže zavření dveří ji nijak neomezuje, protože v dobu odjezdu spí jak zabitá, spíš co je pro ni lepší.
Děkuji moc.
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Bouda-zahrabání želvy
Re: Bouda-zahrabání želvy
Co se substrátu týče, tak ji zahrabávat nemusíte. Ze substrátu se (zvláště, když je horko) uvolňuje vlhkost, která je po celé boudě.
Já želvy nezavírám, dělám to na podzim, když je škaredě, ale pokud chcete želvu zavírat, v ničem to nevadí, ale nesmíte zapomenout ráno otevřít.
Já želvy nezavírám, dělám to na podzim, když je škaredě, ale pokud chcete želvu zavírat, v ničem to nevadí, ale nesmíte zapomenout ráno otevřít.
Diky, ja budu muset stejne dalsi rok udelat boudu bez dna, at se nemusim kazdY den starat rosenim o vlhkost v boude
Dobrý den. Minulý rok jsem postavil novou boudu do venkovního výběhu (velká zateplená) s pevným dnem a dal jsem tam seno. Musí být i uvnitř boudy vlhkost nebo stačí pouze vzdušná vlhkost ? (Od dubna do září byl zcela otevřený vchod.
Já mám v boudě starý hluboký pekáč naplněný substrátem a na druhé půlce slámu, ale myslím, že není nutné to takto řešit. Navíc seno by asi začlo plesnivět, tak bych se do toho příliš nehrnul...