Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Želva jí jen Salát
Želva jí jen Salát
Dobrý den,
naše želva G.Pardalis si hrozně navykla jen na salát insalatina hrozně jí zachutnal, je takový nasládlí.
Je problém když jí jen jednu stravu? Zkoušel jsem jí natrhat listy pampelišky, ale moc tomu nedala.
Další dotaz, kolik toho taková želva sní? Zdá se mi že naše by furt jedla.
Želva váží 346g a měří 124mm
Děkuji za vaše rady a zkušenosti.
naše želva G.Pardalis si hrozně navykla jen na salát insalatina hrozně jí zachutnal, je takový nasládlí.
Je problém když jí jen jednu stravu? Zkoušel jsem jí natrhat listy pampelišky, ale moc tomu nedala.
Další dotaz, kolik toho taková želva sní? Zdá se mi že naše by furt jedla.
Želva váží 346g a měří 124mm
Děkuji za vaše rady a zkušenosti.
Re: Želva jí jen Salát
Všeobecně jsou pro G.p saláty nebezpečné a krajně nevhodné Pokud to chcete změnit musíte postupovat nekompromisně a nic nezdravého nedávat. Hlad ji donutí a určitě neuhyne. Sní toho tolik kolik uzná za vhodné, tak jako v přírodě. Ovšem musí to být strava vhodná
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Dobrý den,
děkuji za odpověď, hned zásadně měníme stravu, ale jak správně?
Kupovat tedy čínské zelí? Co dalšího je pro ně vhodné?
Nějaké pamlsky jako ovoce můžu?
Jinak želva je hodně žravá, zda se mi že vždy tak prosí abych ji ještě něco dal, když třeba sedí v misce na žrádlo je neodolatelná ji něco dát
Jinak každé jídlo sypu vápníkem.
Přikládám foto jak naše želvička vypadá snad je zdravá od pohledu.
děkuji za odpověď, hned zásadně měníme stravu, ale jak správně?
Kupovat tedy čínské zelí? Co dalšího je pro ně vhodné?
Nějaké pamlsky jako ovoce můžu?
Jinak želva je hodně žravá, zda se mi že vždy tak prosí abych ji ještě něco dal, když třeba sedí v misce na žrádlo je neodolatelná ji něco dát
Jinak každé jídlo sypu vápníkem.
Přikládám foto jak naše želvička vypadá snad je zdravá od pohledu.
Želva začíná být silně rachitická, pravděpodobně následkem stravy a chovu. Přečtěte si článek: http://euzelva.cz/geochelone-pardalis-zelva-pardali Žádné ovoce...vždyť je to Africký druh želvy. Kde tam by asi sehnala ovoce
Děkuji, vše jsem přečetl, takže jestli jsem správně pochopil krmit čínským zelím uvádíte maximálně třikrát týdně, ale také píšete, že krmíte každý den. Takže jak Případně jaké množství by měla želva jest? V letním období uvádíte luční směs - pampeliška, nějaká další tráva? Raději se zeptám konkrétně jaké další.
Dále se tedy zeptám ještě na prostředí, svítíme 11,5h. Teplota se v teráriu udržuje kolem 30°C
Přes léto většinou vypínám výhřevné světlo a teplota se drží něco pod 30°C.
Misku z vodou má želva k dispozici, občas ji i dáváme do vany, pěkně se tam pročistí.
V domečku pravidelně spí. Ale někdy se mi zdá že se v teráriu nudí, ale nevím jak ji to zpestřit. Rád bych tedy vše maximálně zlepšil v prospěch naší želvy.
Moc vám děkuji za vaše cenné rady.
Dále se tedy zeptám ještě na prostředí, svítíme 11,5h. Teplota se v teráriu udržuje kolem 30°C
Přes léto většinou vypínám výhřevné světlo a teplota se drží něco pod 30°C.
Misku z vodou má želva k dispozici, občas ji i dáváme do vany, pěkně se tam pročistí.
V domečku pravidelně spí. Ale někdy se mi zdá že se v teráriu nudí, ale nevím jak ji to zpestřit. Rád bych tedy vše maximálně zlepšil v prospěch naší želvy.
Moc vám děkuji za vaše cenné rady.
Ale já je nemám tak hodně rachitické jako vy, je to mladá želva a pokud nezměníte přístup nedopadne to dobře. Co se týče teplot máte moc malé terárium a teplota pod výhřevnou lampou může být klidně 35 - 40°C, ale v chladné části klidně pod 25°C což vy tam asi nedocílíte. No a ostatní je o stravě a celkových podmínkách. Tento druh by tam měl mít neustále k dispozici seno!
K tomu, co já píši v článku. Když píši, že to dělám špatně nemusíte to opakovat, proto je to tam napsáno, aby každý věděl, že to není o.k. V té době jsem je choval společně s druhem G.radiata a tam nebylo prostě vyhnutí, dnes už jsou samostatně.
K tomu, co já píši v článku. Když píši, že to dělám špatně nemusíte to opakovat, proto je to tam napsáno, aby každý věděl, že to není o.k. V té době jsem je choval společně s druhem G.radiata a tam nebylo prostě vyhnutí, dnes už jsou samostatně.
Děkuji za odpověď,
můžete mi doporučit nějaké fakt dobré seno? Už jsem zkoušel ale u nás ve zverimexu nic moc, zdálo se mi nekvalitní!
No to terárium asi budu řešit, ale nevím jestli jsem schopen to okamžitě řešit, myslíte že je to pro želvu ještě aspoň trochu únosné? Případně jak velké doporučujete.
Krmit budu tedy maximálně 3x týdně.
Ještě jsem se ptal ohledně toho krmení luční trávou, máte namysli něco konkrétního čím krmit?
Moc vám děkuji
můžete mi doporučit nějaké fakt dobré seno? Už jsem zkoušel ale u nás ve zverimexu nic moc, zdálo se mi nekvalitní!
No to terárium asi budu řešit, ale nevím jestli jsem schopen to okamžitě řešit, myslíte že je to pro želvu ještě aspoň trochu únosné? Případně jak velké doporučujete.
Krmit budu tedy maximálně 3x týdně.
Ještě jsem se ptal ohledně toho krmení luční trávou, máte namysli něco konkrétního čím krmit?
Moc vám děkuji
Ještě jsem chtěl vědět kolik toho taková želva sežere? Ať vím kolik jí mám dát když ji budu krmit 3xtýdně ať není hladová
Děkuji moc
Děkuji moc
Sežere? tolik kolik chce. A seno? Jedině usušit sám
Dobrý den,
takže natrhat trávy hodně a dát jí a večer jen uklidit Snad jsem to správně pochopil
V eshopu v nabídce máte taky nějaké seno jak je kvalitní?
Bohužel bydlím na bytě ve městě takže s tím sušením to asi nebude nějak aktuální
Moc vám děkuji
ps.: ještě jsem se ptal na terárium + ohledně luční trávy tak jaké
takže natrhat trávy hodně a dát jí a večer jen uklidit Snad jsem to správně pochopil
V eshopu v nabídce máte taky nějaké seno jak je kvalitní?
Bohužel bydlím na bytě ve městě takže s tím sušením to asi nebude nějak aktuální
Moc vám děkuji
ps.: ještě jsem se ptal na terárium + ohledně luční trávy tak jaké