Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

neaktivita ve venkovním výběhu

Připravujeme, upravujeme, stavíme
Odpovědět
dejvid
Nováček

neaktivita ve venkovním výběhu

Příspěvek od dejvid » stř 23. črc 2014 20:10:53

Mám dva samce T.hermanni staré 2 roky, doposud nezimované a chované v teráriu. Doposud v teráriu želvy aktvní. Letos se nám změnila bytová situace a mohl jsem vybudovat venkovní výběh cca 20m2, s možností přirozeného stínu v podobě keřů, volná plocha s trávou, pampelišky a jiný plevel, boudu podle návodu na těchto stránkách. Po přemístění do výběhu jedna želva neustále v boudě, druhá většinou pod nějakým keřem. Cca za týden jsem viděl jenom jednu před boudou. Takto je najdu každý den, jsem celý den v práci takže je nemůžu pozorovat přes den. Nevím jestli něco žerou, ale trus jsem neobjevil. Mají sépiovou kost a velkou misku s vodou, vypadají zdravě. Mám to nějak řešit, nebo je mám nechat být?

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: neaktivita ve venkovním výběhu

Příspěvek od euzelva » stř 23. črc 2014 20:19:39

Toto je naprosto běžné chování želv co nejsou zimované a je jim umožněn chov ve výběhu. Pokud nejsou nějak nemocní o čem pochybuji, tak je nechte ať si dělají co chtějí a staňte se pozorovatelem. Hlady neuhynou a využijí pobyt pravděpodobně k odpočinku.
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

billhood
Nováček

Příspěvek od billhood » úte 31. bře 2015 13:12:24

Takto je najdu každý den, jsem celý den v práci takže je nemůžu pozorovat přes den. Nevím jestli něco žerou, ale trus jsem neobjevil. Mají sépiovou kost a velkou misku s vodou, vypadají zdravě. Mám to nějak řešit, nebo je mám nechat být?
Nawaz

euzelva
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od euzelva » úte 31. bře 2015 13:41:24

V tomto počasí je tam budete nacházet ještě hodně dlouho :_)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/

Odpovědět