Dobrý den,
mám v teráriu o rozměrech 100 x 50 x 40 cm celkem 4 želvičky. 2x želvu pardálí (mláďata listopad 2013) a 2x sulcatu (mláďata leden 2015) - želvy jsou od stejného chovatele, který měl i dospělé jedince (rodiče) u sebe, tudíž jsem neviděl až tak velký problém mít tyto želvy se stejnými podmínky k chovu pospolu. Terárium je plánováno na 3 roky - potom bude už velké.
Chtěl bych se Vás zeptat, jestli mám takto nastavené teplotní podmínky u mladých želviček správně?
Někde jsem četl, že je pro ně lepší nižší teplota, než pro dospělé jedince, protože se snadněji přehřívají.
Ještě bych k tomu chtěl mimo téma nadpisu se zeptat:
Používám směs, kterou uvádíte na svých stránkách http://euzelva.cz/zelvy-priprava-substratu-do-teraria, udělal jsem jí tedy 1 cihla vlákna - 4l vody - 4l mokrého kopaného písku - hodně vlhká směs.
Teď ovšem mám trochu obavy, když na noc želvičky navlhčím a trochu zahrabu do tohoto substrátu jsou ráno samozřejmě celé nabalené na nohách, potom jim dám k jídlu např. čínské zelí (ještě krmím polníčkem) a ony si ho celý pošlapou a mají pak na jídle a v misce na vodu zbytky substrátu. Nemusím mít strach, že by se mi třeba zacpali, když to mají na tom jídle?
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Teplotní zóny u mláďat
Re: Teplotní zóny u mláďat
Co se týče substrátu prostě musíte počkat až se nějaká ta voda odpaří, Pokud jde o teploty jsou posazené pro tyto druhy dost nízko, Já je chovám o cca 3 - 5°C výše, ale záleží co simulujete. Každopádně jak je chovat Vám měl poradit prodejce. Substrátem se Vám určitě nezacpou ![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![Mrknutí ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Re: Teplotní zóny u mláďat
Děkuji za odpověď,
jen jsem měl strach, když to mají nabalené trochu na jídle, aby jim to nějak neuškodilo. Už jsem klidný
Substrát už se odpařil, tak to hned vypadá lépe. Co se týče teplot, tak mi přijde, že mají takový útlum jsou aktivní jen pár hodin denně a spí dost přes den, proto držím teploty o něco níž.
jen jsem měl strach, když to mají nabalené trochu na jídle, aby jim to nějak neuškodilo. Už jsem klidný
![Úsměv :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)