Dobrý den,
za poslední měsíc se na krunýři mé želvy čtyřprsté objevily bílé čáry, mezi jednotlivými štítky krunýře. Bojím se, že s želvou něco je a nevím co mám dělat.
Prosím poraďte mi.
Od doby, kdy se ukončí jejich růst a vývoj. Neřekl jsem však, že když jsou želvy dospělé, tak UV nepotřebují, jen to u nich není tak kritické jako u mláďat..
Jak jsem se ptal, jestli se želvám svítí UVB a vy jste mi odpověděl ano, zajímá mě toto:
1) Mám terárium, ve kterém mám výhřevnou žárovku a dost špatně by se mi tam dávala ta s UVB, tak mě zajímá jestli by nestačilo dávat želvu pravidelně ven.
2) Želvu jsem si pořídil v září minulého roku a až do teď jsem jí (pod vědomím, že žárovka je UVB) svítil pouze výhřevnou žárovkou. Nemohlo to na želvě zanechat nějaké vady ?
Dobrý den,
Myslím si, že je úplně jedno jestli použijete terarium pro hady nebo jiné živočichy. Důležité je přizpůsobit ho chov želv. Návod jak přidělat osvětlení do teraria např. UVB najdete zde : Technické návody, postupy.. http://euzelva.cz/technicke-navody-postupy
Dobrý den, když jsem toto téma zakládal, psal jsem o bílých čárách, které se objevily na krunýři mé želvy čtyřprsté. Psal jsem to před měsícem a od té doby se mi zdá, že se ty přírůstkové (jak mi bylo odpovězeno) čáry docela dost zvětšily. Tentokrát však posílám i foto.
Děkuji za odpověď.