Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
klasická žárovka
klasická žárovka
vadí to želvičce když má jako výhřevnou žárovku klasdickou žárovku 75w
Re: klasická žárovka
Ne, pokud k ní máte ještě UV žárovku.
Děkuji za odpověd.UV žárovku mám 25w reptile 150.Je ta výhřevná žárovka co nabízí pan Junek lepší než klasická?Mám akvárko 100 na 40cm.Je ta žárovka i UV dostačující?
Jakou výhřevnou žárovku konkrétně máte namysli? Lepší než klasické by být měly, protože mají širší spektrum, ale je jedno, jestli používáte tu, či onu.
Třeba žárovka DAYLIGHT BASKING SPOT 75W.Co je na ní lepší než klasická žárovka 75W.
Teoreticky ano, prakticky nevím - neměl jsem tu čest vyzkoušet je.. Jinak pochybuji, že obyčejná bude mít stejný tepelný výkon, jako speciální výhřevné, byť příkon je stejný..
Měřila jsem teplotu pod žárovkou a je tam 35 stupnů.To by želváčkovi zelenému mělo stačit.Nebo je to málo?Je fakt že pod ní vydrží ležet i hodinu a půl a pak se jde nabaštit.Ale ted mi týden nebaští, tak jsem se lekla jestli to není tou žárovkou.Vždycky si pospal tři dny vylezl nabaštil se a šel opět spát.Těd před dvěma dny vylezl nahřál se a šel spát a čínského zelí si ani nevšiml.Tak nevím čím to je.Nevíte čím by to mohlo být?Svítím oběma žárovkama šest hodin i když spí.Vlhkost má pořád 70.Může se to stát?Nebo je něco špatně.
Pokud je skutečně neustále rozpláclá pod výhřevnou lampou, tak je pravděpodobně nutné změnit tepelný a světelný režim, vizte zde.
Děkuji moc za odpovědi.Ale asi je v pořádku včera vylezl,opět se hodinu a půl nahříval baštil pampeliškové listy i čínské zelí.Tak jsem ho vykoupala a pak byl až moc akční.Chodil po akvárku i po bytě.Myslíte že bych mu měla svíti delší dobu?Snížila jsem mu dobu svícení asi v půlce ledna,když vylezl jen na tři hodiny a jinak dva až tři dny prospal.Ale když vylezl tak se vždy nabaštil.Před tím jsem mu svítila deset hodin.Mám mu to opět pomalu vrátit na deset hodin?
Pokud mu tento světelný režim vyhovuje, tak mu ho nechte. Je možné, že byl minulý týden měně aktivní kvůli změně počasí venku - i na toto želvy reagují...
Děkuji za odpověd.Nechám mu to tak.