Diskuzní fórum Suchozemská želva

Přejít na web euzelva.cz

Témata bez odpovědí | Aktivní témata

FAQ Hledat

Všechny časy jsou v UTC+02:00

Odpočinek, anatomie, viry

Co se jinam nevešlo
Odpovědět
Kuba
Borec

Odpočinek, anatomie, viry

Příspěvek od Kuba » pon 09. úno 2015 22:18:28

Dobrý večer,
Chtěl bych se prosím zeptat na tyto věci:
1, Mám 2 želvy (t.h.b 1,5 roku staré) je to cca 10 dní co se jejich aktivita změnila. Jedna želva je skoro celý den pod výhřevkou kde spí, za celý den se jde cca 1 najíst kde si ´´jenom zobne´´ a jde zase zpět pod výhřevku. Druhá jde k jídlu cca 7 za den a mezitím si hraje s kamínky jinak většinu času je taktéž pod výhřevkou. Denně svítím od 8:00 do 18:00 (jak denním tak UVB a výhřevkou). Na noc si jdou na svoje místečka, protože je dle mého názoru výžene hluk v místnosi jinak by zůstali pod výhřevkou.

2, Když jsem koupal želvy všiml jsem si, že když ponoří hlavu mají stále oči otevřené. Zajímalo by mě zda na očích mají více víček jako třeba krokodýlové :?: ;)

3, Už více krát jsem na internetu četl články kde bylo napsáno že člověk by měl být opatrný když čistí terárium (voda, jídlo atd...) aby se od želvy něčím nenakazil. Zrovna dnes jsem narazil na článek:

Dle mého je to nesmysl. Já stejně ty nejzákladnější věci jako je výměna jídla, vody a pohlazení dělám bez nějakých ochraných pomůcek. ;)

Moc krát děkuji za odpověďi.

Mirek
Víc než Želva

Re: Odpočinek, anatomie, viry

Příspěvek od Mirek » úte 10. úno 2015 17:06:05

1. V tom případě bych možná zvážil snížení teploty, počkejte si ale na odpověď p. Miloše.

3. I kdyby byla želva nakažena salmonelou, přenášejí se skrze trávicí trakt (z trusu na ruce a z rukou do trávicího traktu). Předpokládám, že trus z terária nesbíráte holou rukou a po údržbě terária si ruce umyjete, což stačí k likvidaci bakterií.

Odpovědět