Dobrý den,
pročetl jsem si vaše stránky a získal spousty super rad, proto se k vám obracím s radou a prosbou, ohledně vlhka v teráriu. Máme želvu pardálí, terárium přikládám - je ještě částečně nedodělané, nyní už je tam i UVB světlo vedle světla výhřevného a obě jsou v květináčích. Chtěl jsem se zeptat do jakých míst mám rozprašovačem stříknout vodu a v jakou dobu to mám dělat? Četl jsem, že se to dělá na noc, ale nebude želvičce potom zima? V případě potřeby pošlu další fotografie nebo přidám popis želvičky, jak bude potřeba. Děkuji za radu.
Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
Vlhkost v teráriu
Re: Vlhkost v teráriu
UV lampu nedávejte do květináče. Sice to nevypadá tak dobře, jako v květináči, ale květináč brání rozptýlení UV záření.
Co se týče vlhka... Pokud je substrát dost vyschlý, tak nalít vodu přímo na kamínky a substrát si vodu do sebe vtáhne, nebo terárium poroste rozprašovačem (můžete celou plochu terárka). Kdy vlhčit? Večer, po zhasnutí světel. Zima želvě nebude
Ještě bych dal do terária denní osvětlení - lineární zářivku denního spektra.
Co se týče vlhka... Pokud je substrát dost vyschlý, tak nalít vodu přímo na kamínky a substrát si vodu do sebe vtáhne, nebo terárium poroste rozprašovačem (můžete celou plochu terárka). Kdy vlhčit? Večer, po zhasnutí světel. Zima želvě nebude
Ještě bych dal do terária denní osvětlení - lineární zářivku denního spektra.
Děkuji za informace .... ten květináč tedy sundám z UV záření.
Jinak se zářivkou počítám, ale zatím jsem žádnou vhodnou neviděl. Rozprašovačem určitě navlhčím celou plochu terárka, nebyl jsem si jistý, jak to mám udělat a kde. Proč se to želvě vlastně takhle rosí na noc? Mysleli jsme s přítelkyní, že má být právě jen v suchém prostředí.
Jinak se zářivkou počítám, ale zatím jsem žádnou vhodnou neviděl. Rozprašovačem určitě navlhčím celou plochu terárka, nebyl jsem si jistý, jak to mám udělat a kde. Proč se to želvě vlastně takhle rosí na noc? Mysleli jsme s přítelkyní, že má být právě jen v suchém prostředí.
Na zářivky se poptejte v hobby marketech... Prodávají se zářivková tělesa i se zářivkami, akorát si musíte dát pozor na denní spektrum.
Rosí se proto, protože v přírodě taky padá rosa
Rosí se proto, protože v přírodě taky padá rosa
http://euzelva.cz/denni-osvetleniLuke píše:Děkuji za informace .... ten květináč tedy sundám z UV záření.
Jinak se zářivkou počítám, ale zatím jsem žádnou vhodnou neviděl.
Podle velikosti teraria si vyberte délku zářivky, tabulka je v příloze. Montáž je velice jednoduchá, můžu doporučit.
Děkuji za tip.
Příští týden jedu do HK na teraburzu, tak se po nějaké zářivce podívám
Příští týden jedu do HK na teraburzu, tak se po nějaké zářivce podívám