Diskuzní fórum Suchozemská želva
Přejít na web euzelva.czTémata bez odpovědí | Aktivní témata
Všechny časy jsou v UTC+02:00
KRUNÝŘ
KRUNÝŘ
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Všimla jsem si že moje želva na spodku krunýře jak je uprosřed taková ta spojovací čára přes délku želvy je rozšířená,světlá a mekčí.Muže to být tím že rychle vyrostla?
Je stara 2,5 a není zimovana.Váhově nějak rapidně nepřibrala,ale spíš roste.
MUŽU I ZASLAT FOTO.
Děkuji L.S.
Je stara 2,5 a není zimovana.Váhově nějak rapidně nepřibrala,ale spíš roste.
MUŽU I ZASLAT FOTO.
Děkuji L.S.
Re: KRUNÝŘ
Můžete sem vložit i foto, ale bude to nový přírůstek krunýře při růstu. Takže naprosto je to v pořádku
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
Super .-)
foto dodám.Jen mě překvapil ten rychlý rust,papká pořád stejně,po ránu dostane luční trávu a večer zase.Jednou za 14 dní kousek ovoce nebo zeleniny.Vím že nezimujcí želvy rostou rychleji ale nechci ji nejak omezovat,pak bych se bala že má hlad nebo jí něco chybí..Vlete na zahradě žere skoro celý den a tak neroste.
Děkuji za odpověd.
L.S.
foto dodám.Jen mě překvapil ten rychlý rust,papká pořád stejně,po ránu dostane luční trávu a večer zase.Jednou za 14 dní kousek ovoce nebo zeleniny.Vím že nezimujcí želvy rostou rychleji ale nechci ji nejak omezovat,pak bych se bala že má hlad nebo jí něco chybí..Vlete na zahradě žere skoro celý den a tak neroste.
Děkuji za odpověd.
L.S.
Želvy rostou nárazově a v bytě má určitě lepší chovné podmínky než ve venkovním výběhu. Jedná se hlavně o průměrné teploty
Chovatel sedmi druhů suchozemských želv - https://euzelva.cz/
-
- Matador
Dobry den,chtel bych se pozeptat,jak poznam ze je zelvicka vysusena,nebo ze ji vysicha krunyr? mame zelvicky v terariu o teplotach mimo svetlo 23-25 st. pod svetlem 30-35,zelvicky jsou narozene cervenec 2014,substrat udrzovat vlhky,na noc poroseni sena kam se zahrabou. Slysel jsem ze kdyz se zelva prehreje vyschne ji krunyr,je to tak nebo blbost? prece kdyz se zelvicka chce nahrat,jde pod svetlo a kdyz toho ma dost jde do druhe casti teraria do sena... je to mozne??
Pokud budete zelvu udrzovat jen v suchu,stane se z ni susenka,ale to ze kdyz vleze pod vyhrevku a vyschne ji krunyr je nesmysl:-)....tam spise pri obrovskych teplotach a nemoznosti se kam ukryt hrozi prehrati. Pokud ma v terariu vodu,koupete a udrzujete vlhkost,je vse ok....berte to jak v prirode,vecer a po ranu je venku rosa...ja u svych zelv rosim jak rano,tak vecer...hlavne u mladat. A nebojim se porosit i drobky,pokud se nezahrabou...
-
- Matador
takze je blbost i tvrzeni,ze jim zmekne krunyr? je to tak...?
Krunyr mekne...vetsinou to byva pri spatnem chovu a nebo priznakem nemoci. Samosebou behem dne ve velkych teplotach hlavne u mladat se krunyr stane sussim ale behem noci pri dostatku vlhkosti do sebe prijmou vodu a kdyz se na ne podivate rano,byvaji nacucane jak houby(obrazne receno):-)
-
- Matador
jasny,sviceni maji nastavene podle chovate kde se narodily.Ale nemeril moc teploty kolem zarovky,jestli mu to zarovka vytopila i kolem...takze babo rad ..mam stejnou zarovku tak uvidime..
Myslím že jste v nějakém jiném vlákně psal že máte terázium cca 70x40x40 a výhř. 40 W. Já mám terárium větší a mám tam také žárovku 40W a bez problému mě to zvládne vytopit a požadovanou teplotu. Takže bych ve Vašem případě neměl vůbec strach
-
- Matador
a jak mas nastavene svetlo?casy sviceni?
Každá želva je jiná. Co vyhovuje jedné nemusí vyhovovat druhé